פרפה גלידה
קינוח גלידה מושלם וטעים
המרכיבים למנות 10:
- 2 מכלי שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
- 50 גרם פיסטוק חלבי קלוף
- 150 גרם אגוזי פקאן מסוכרים
- 200 גרם סוכר
- 1/2 כף תמצית וניל
- 4 ביצים
- קורט מלח
- 50 גרם קוביות שוקולד חלב או מריר
- 6 כפות סוכר (להקצפה עם החלבונים)
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בסיר קטן 6 כפות מים עם 200 גרם סוכר ומבשלים לקרמל. לקראת סוף תהליך ההשחמה מוסיפים את אגוזי הפקאן והפיסטוק.
-
02.
יוצקים את התערובת לתבנית אמייל משומנת או על משטח שיש משומן ומצננים. שוברים את הקרמל לחתיכות קטנות ומעבדים אותן במעבד מזון 4-3 סיבובים בלבד.
-
03.
מקציפים את החלבונים עם 6 כפות סוכר, מוסיפים את תמצית הוניל והשמנת וממשיכים להקציף עד קבלת קצף אחיד וחזק.
-
04.
בקערה נוספת מקציפים את החלמונים עם קורט מלח עד קבלת קצף אחיד.
-
05.
מוסיפים לקצף השמנת את הקרמל, פירורי האגוזים, השוקולד וקצף החלמונים בתנועות עטיפה עדינות.
-
06.
מצפים כלי הגשה (רצוי תבנית אינגליש קייק חד-פעמית) בניילון נצמד, ממלאים בפרפה וסוגרים את הקצוות עם הניילון הנותר בשוליים ומקפיאים למשך 6 שעות לפחות.
-
07.
מוציאים את הפרפה מהתבנית, פותחים את הניילון הנצמד ופורסים לפרוסות כמו עוגה.
-
08.
הגשה: כדאי להגיש על מצע רוטב וניל או פירות יער עם הר של קצף ביצים מוקרם.