מתכון פנקוטה | השף הלבן

פנקוטה

פנקוטה תות ושוקולד לבן ברוטב תותים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פנקוטה

המרכיבים ל 6 מנות/ תבנית סיליקון שקעים:

  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
  • 240 מ”ל (1 כוס) חלב
  • 8 גרם (2 כפיות) אבקת ג’לטין
  • 3 כפות שטוחות סוכר
  • 150 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 1/2 כוס רוטב תותים
לרוטב תותים
  • 1 סלסילה (500 גרם) תותים שטופים ומיובשים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1 כף קוואנטרו או ליקר אחר
להגשה
  • תותים טריים

הוראות הכנה:

  • 01.

    רוטב התותים:

  • 02.

    מרסקים היטב את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון עם להב מתכת לקבלת מרקם חלק.

  • 03.

    שומרים במקרר. מכינים פנקוטה:

  • 04.

    יוצקים שמנת מתוקה וחלב לסיר, מפזרים מעל אבקת ג’לטין ומשהים כרבע שעה.

  • 05.

    מוסיפים סוכר ומחממים על להבה בינונית תוך כדי בחישה, עד שהסוכר והג’לטין נמסים היטב, מבלי להביא לרתיחה.

  • 06.

    מגבירים מעט את האש, מוסיפים שוקולד קצוץ ורוטב תותים ומערבבים, עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה.

  • 07.

    יוצקים לתבנית סיליקון שקעים, מכסים בניילון נצמד ומקררים לילה במקרר. מגישים:

  • 08.

    הופכים את הפנקוטה על צלחות אישיות.

  • 09.

    מקשטים ברוטב תותים ותותים טריים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(87)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.