מתכון סקונס מתוקים - היישר מאנגליה! | השף הלבן

סקונס מתוקים

מתוקים וקינוחים שכולם אוהבים – טראפלס, מוס שוקולד, בלינצ'ס, בריוש ועוד – העיקר שיהיה מתוק

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סקונס מתוקים

המרכיבים ל 30 סקונס:

  • 420 גרם (3 כוסות) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 50 גרם חמאת תנובה רכה
  • 420 גרם (3 כוסות) קמח
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן
לזיגוג:
  • 3-2 כפות חלב תנובה
  • סוכר
לממרח גבינה מתוק:
  • 100 גרם חמאת תנובה רכה
  • 2 כפות סוכר
  • 5 כפות דבש
  • 1 מיכל (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
  • תוכן ממקל וניל אחד
להגשה:
  • ריבת תפוזים, תות, שזיפים וכד’

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    אופים את העוגיות: מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר בקערה. מוסיפים חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים שמנת ולשים לבצק יציב.

  • 03.

    מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 2 ס”מ, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 5 ס”מ.

  • 04.

    מניחים את העיגולים בתבנית במרחק של כ-3 ס”מ זה מזה. מורחים אותם בחלב, מפזרים סוכר ואופים 20-15 דקות, או עד שהמאפים משחימים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    מכינים ממרח גבינה ומגישים: מקציפים חמאה עם סוכר ודבש כ-7 דקות, עד שהחמאה הופכת קצפת אוורירית. מקפלים פנימה גבינה, קליפת תפוז ווניל ומעבירים לקערות קטנות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 06.

    מגישים את הסקונס לצד ממרח הגבינה והריבות. טיפ: את הסקונס אוכלים ביום האפייה. אם נשאר, מכינים מהם טוסט.

הכנת? כאן מדרגים
(87)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.