מתכון פבלובות אישיות עם קצפת ופירות יער | השף הלבן

פבלובות אישיות עם קצפת ופירות יער

רוצים להכין קינוח מרשים לפסח? אפרת ליכטנשטט סידרה לכם מתכון מעולה לפבלובות אישיות משודרגות עם קצפת ורוטב פירות יער עשיר ומפנק במיוחד

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פבלובה
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל12:

  • 3 חלבונים, עדיף בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כף קורנפלור
לרוטב פירות יער:
  • 150 גרם פירות יער "סנפרוסט"
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
לקצפת:
  • 1 מכל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 2 כפות אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל־125 מעלות טורבו.

  • 02.

    מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

  • 03.

    בקערת מיקסר נקייה מאוד שמים חלבונים ומלח ומתחילים להקציף במהירות גבוהה.אחרי כדקה מתחילים להוסיף בהדרגה את הסוכר.מקציפים 8 דקות נוספות, עד שהקצף יציב ומבריק. מוסיפים כף קורנפלור ומערבבים 10 שניות.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 04.

    יוצרים פבלובות קטנות בעיצוב חופשי עם כף ודואגים שיהיה באמצע ״חור״, מקום לקצפת ורוטב.

  • 05.

    אופים את שתי התבניות במרכז התנור במשך שעה. מכבים את התנור ומשאירים את הפבלובות בתנור עוד חצי שעה. לחלופין אפשר לאפות את המרנגים על 50 מעלות, לילה שלם.

  • 06.

    מכינים את הרוטב:שמים את פירות היער בקלחת קטנה עם אבקת סוכר ומיץ לימון ומבשלים כרבע שעה עד שנוצר רוטב. אפשר לשדרג עם כפית תמצית וניל. מצננים מעט.

  • 07.

    מכינים את הקצפת:בקערת מיקסר מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה.

  • 08.

    מרכיבים את הקינוח:שמים בכל פבלובה כף של קצפת ומעליה כמה כפות של רוטב פירות יער.מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(26)