פבלובות אישיות עם קצפת ופירות יער
רוצים להכין קינוח מרשים לפסח? אפרת ליכטנשטט סידרה לכם מתכון מעולה לפבלובות אישיות משודרגות עם קצפת ורוטב פירות יער עשיר ומפנק במיוחד
המרכיבים ל12:
- 3 חלבונים, עדיף בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר
- ¼ כפית מלח
- 1 כף קורנפלור
- 150 גרם פירות יער "סנפרוסט"
- 1 כף אבקת סוכר
- 1 כף מיץ לימון
- 1 מכל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 2 כפות אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל־125 מעלות טורבו.
-
02.
מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
-
03.
בקערת מיקסר נקייה מאוד שמים חלבונים ומלח ומתחילים להקציף במהירות גבוהה.אחרי כדקה מתחילים להוסיף בהדרגה את הסוכר.מקציפים 8 דקות נוספות, עד שהקצף יציב ומבריק. מוסיפים כף קורנפלור ומערבבים 10 שניות.
טיימר מופעל
-
04.
יוצרים פבלובות קטנות בעיצוב חופשי עם כף ודואגים שיהיה באמצע ״חור״, מקום לקצפת ורוטב.
-
05.
אופים את שתי התבניות במרכז התנור במשך שעה. מכבים את התנור ומשאירים את הפבלובות בתנור עוד חצי שעה. לחלופין אפשר לאפות את המרנגים על 50 מעלות, לילה שלם.
-
06.
מכינים את הרוטב:שמים את פירות היער בקלחת קטנה עם אבקת סוכר ומיץ לימון ומבשלים כרבע שעה עד שנוצר רוטב. אפשר לשדרג עם כפית תמצית וניל. מצננים מעט.
-
07.
מכינים את הקצפת:בקערת מיקסר מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה.
-
08.
מרכיבים את הקינוח:שמים בכל פבלובה כף של קצפת ומעליה כמה כפות של רוטב פירות יער.מגישים מיד.