גרנולה כשרה לפסח – לתזונה מאוזנת בחג | השף הלבן

גרנולה כשרה לפסח

שומרים על תזונה מאוזנת, גם בפסח! מתכון לגרנולה כשרה לפסח שכיף לנשנש אותה כמו שהיא או לאכול יחד עם יוגורט ופירות. מכינים אותה משברי מצות ותוספות מפנקות

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גרנולה כשרה לפסח
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 4 כוסות:

  • 4 מצות (אפשר מחיטה מלאה או כוסמין)
  • 1 כוס אגוזים קצוצים גס (מלך / פקאן / שקדים / קשיו / לוז..)
  • 1/2 כוס זרעים (שומשום / זרעי דלעת / גרעיני חמניה / זרעי פשתן / פרג)
  • 1/2-1 כוס פירות יבשים קצוצים (צימוקים / משמשים / תמרים / חמוציות / תאנים)
לזיגוג:
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כף מים
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית מלח
  • 25 גרם חמאה או 1/4 כוס שמן
להגשה:
  • יוגורט תנובה
  • פירות טריים
  • מייפל או דבש
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 140 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מפזרים בתבנית מצות, אגוזים וזרעים (אם נמנעים מלקלות אגוזים וזרעים, מפזרים רק את המצות ואת האגוזים והזרעים מוסיפים יחד עם הפירות היבשים)

  • 02.

    שמים בסיר קטן את מרכיבי הזיגוג למעט החמאה ומחממים על להבה נמוכה-בינונית עד שמתקבל סירופ אחיד. מסירים מהאש, מצרפים חמאה ובוחשים לסירופ. 

  • 03.

    יוצקים את הסירופ על המצות, אגוזים וזרעים שבתבנית ומערבבים לכיסוי אחיד.

  • 04.

    אופים 30-40 דקות עד שהמצות מזהיבות מעט. בוחשים ומשאירים ל 5 דקות נוספות. מכבים את התנור ומשאירים בו את התבנית ל 30 דקות נוספות עד שהתערובת יבשה ופריכה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 05.

    מעבירים את תכולת התבנית לקערה ומצננים. מוסיפים פירות יבשים ומערבבים. לאחר צינון מלא מאחסנים בכלי אטום.

  • 06.

    מגישים עם יוגורט, פירות ודבש.

הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.