עוגיות אגוזים וסוכר קוקוס
סוכר קוקוס הוא תחליף מצוין לסוכר הלבן – האינדקס הגליקמי שלו נמוך (הוא מעלה את רמת הסוכר בדם בהדרגה ולא ב"מכה") והוא עשיר בוויטמינים מסוג B ובמגנזיום.

המרכיבים ל 50 עוגיות:
- 100 גרם סוכר קוקוס טחון דק (אם קניתם סוכר גס טחנו אותו במעבד המזון לפני הוספת שאר המצרכים)
- 200 גרם חמאת "תנובה" מלוחה חתוכה לקוביות
- 2 כפות טחינה גולמית מלאה
- 1 כוס (125 גרם) קמח כוסמין מלא
- 1 כוס (125 גרם) קמח עוגיות או קמח לבן רב־תכליתי
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כוס (40 גרם) פתיתי קוקוס טחון
- 4 כפות סילאן 100% טבעי
- 100 גרם אילסרים (אגוזי "לוז") מולבנים טחונים דק
- כ־½ כוס פתיתי קוקוס טחון
- 50 אילסרים (אגוזי "לוז") מולבנים שלמים
הוראות הכנה:
-
01.
שמים במכל של מעבד המזון, סוכר קוקוס, חמאה חתוכה לקוביות וטחינה, ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים רק עד שנוצר בצק אחיד. מעבירים לקערה, מכסים בניילון ומקררים שעה עד שהבצק מתייצב והופך נוח לעיצוב.
-
02.
מרפדים 2 תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני בתוכנית טורבו (160 מעלות). מפזרים ½ כוס פתיתי קוקוס בצלחת שטוחה.
-
03.
מודדים כפות מתערובת העוגיות (אני משתמשת בכף קפיצית בתכולה של כף - קוטר
-
04.
5 ס"מ), צרים כדורים ומגלגלים אותם בפתיתי הקוקוס שבצלחת. מסדרים את הכדורים בתבניות - משאירים רווחים ביניהם. נועצים אילסר שלם במרכז כל כדור, ומשטחים את הכדור לחצי הגובה בלחיצה בתחתית כוס.
-
05.
אופים את שתי התבניות יחד - במדף השני ובמדף הרביעי - במשך 8 דקות. מחליפים מקומות, מסובבים את התבניות ואופים במשך 8-6 דקות נוספות עד שהעוגיות יבשות למגע וצבען חום בהיר. בשלב האפייה השני יש להשגיח על העוגיות מקרוב, כדי להבטיח שלא ישחימו יתר על המידה ויקבלו טעם מריר. מצננים לגמרי לפני שמעבירים לקופסאות בעלות מכסה אטום. העוגיות יישמרו בקופסה שבועיים־שלושה.
טיימר מופעל