אוזני המן צבעוניות | השף הלבן

אוזני המן צבעוניות

הלהיט של פורים! בואו להכין בקלות אוזני המן משמחות וטעימות במיוחד בשלל צבעים

מאת: חן שוקרון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
אוזני המן צבעוניות
צילום: חן שוקרון
המרכיבים ל40 יחידות:
למליות:
  • ממרחים שונים כגון: ממרח שוקולד / ממרח אגוזים / ממרח תמרים / ממרח שקדים / ממרח פיסטוק / ממרח בוטנים / ממרח חלב וכו׳
לציפוי שוקולד:
  • 100 גרם שוקולד מריר 54%
  • 2 כפות (30 מ״ל) שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 1 כף שמן קנולה
לציפוי פיסטוק:
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 1 כף גדושה מחית פיסטוק
לציפוי חמאת בוטנים:
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 1 כף גדושה חמאת בוטנים
לציפוי פירות יער:
  • 50 גרם פירות יער קפואים "סנפרוסט"
  • 100 גרם שוקולד לבן
לבצק:
  • 1 חבילה (900 גרם) בצק פריך מתוק "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
הוראות הכנה:
  • 01.

    מכינים את אוזני ההמן: מחממים תנור ל - 175 מעלות. קורצים מהבצק המרודד עיגולים בקוטר 5 ס״מ. מזלפים במרכז כל עיגול כחצי כפית - כפית מהמלית. סוגרים לצורת אוזן המן ומניחים במרווחים קלים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים כ - 9-10 דקות ועד להזהבה קלה. מוציאים ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מכינים את ציפוי השוקולד: שמים בקערית את השוקולד והשמנת המתוקה וממסים בעדינות במיקרוגל. מערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים כף שמן ומערבבים היטב. טובלים כל קצה של אוזן המן בציפוי ומניחים על גבי רשת אפייה להתייצבות.

  • 03.

    מכינים את ציפוי הפיסטוק: שמים בקערית את השוקולד והמחית פיסטוק וממסים בעדינות במיקרוגל. מערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה ואחידה. אם התערובת סמיכה מידי ניתן להוסיף כף או שתיים של שמנת מתוקה. טובלים כל קצה של אוזן המן בציפוי ומניחים על גבי רשת אפייה להתייצבות.

  • 04.

    מכינים את ציפוי חמאת הבוטנים: שמים בקערית את השוקולד והחמאת בוטנים וממסים בעדינות במיקרוגל. מערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה ואחידה. אם התערובת סמיכה מידי אפשר להוסיף כף או שתיים של שמנת מתוקה. טובלים כל קצה של אוזן המן בציפוי ומניחים על גבי רשת אפייה להתייצבות.

  • 05.

    מכינים את ציפוי פירות היער:  שמים את פירות היער הקפואים בקערית זכוכית ומחממים כחצי דקה - דקה במיקרוגל ועד שהפירות מתרככים מאוד. מעבירים למסננת דקה ומועכים את הפירות עם כף כך שהנוזלים של הפירות יטפטפו לקערה. מוסיפים נוזלים שבקערה את השוקולד הלבן ומחממים בעדינות במיקרוגל, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. טובלים כל קצה של אוזן המן בציפוי ומניחים על גבי רשת אפייה להתייצבות.

הכנת? כאן מדרגים
(1)