אוזני המן שוקולד צ'יפס - טעים וקל להכנה | השף הלבן

אוזני המן שוקולד צ'יפס

המתכון הכי שווה לפורים: אוזני המן משולבות עם עוגיות שוקולד צ'יפס עם שמנת של השף הלבן שפשוט אי אפשר לעמוד בפניהן

מאת: נטע ליבנה
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אוזני המן שוקולד צ'יפס
צילום: נטע ליבנה עיצוב: נטע ליבנה

המרכיבים ל9-12 יחידות:

לבצק:
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 200 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
  • 1 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט כפית מלח
  • 150 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
  • 1 ביצה בגודל L
  • 1 חלמון
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית
  • 2 כפות חלב
למלית:
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 50 מ"ל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 100 גרם קוקוס טחון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבלים קמח, חמאה, אבקת סוכר, אבקת אפייה, מלח ושוקולד צ'יפס בקערה עם מיקסר ידני או בקערת מיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת פירורים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מוסיפים חלמון ביצה, ביצה, וניל וחלב וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

  • 03.

    עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

  • 04.

    מכינים את המילוי: מניחים בקערה שוקולד לבן ושמנת וממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים קוקוס, מערבבים ומצננים במקרר ללפחות שעה.

  • 05.

    מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי של חצי ס"מ.

  • 06.

    קורצים עיגולים בקוטר שמונה ס"מ, אפשר עם קורצן, רינג או כוס פשוטה.

  • 07.

    ממלאים כל עיגול בכפית מהמילוי וסוגרים לצורה משלוש (אוזן המן)

  • 08.

    מניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומצננים את אוזני ההמן במשך כחצי שעה במקפיא לפני שאופים. אל תוותרו על הקירור - הוא מונע מאוזני ההמן להיפתח ומהמילוי לנזול החוצה.

  • 09.

    מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים את האוזניים במשך 10-14 דקות או עד שהן זהובות ויציבות לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:14:00
  • 10.

    מצננים לחלוטין ומגישים. בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(1)