אוזני המן שוקולד צ'יפס
המתכון הכי שווה לפורים: אוזני המן משולבות עם עוגיות שוקולד צ'יפס עם שמנת של השף הלבן שפשוט אי אפשר לעמוד בפניהן
המרכיבים ל9-12 יחידות:
- 3 כוסות (420 גרם) קמח
- 200 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
- 1 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט כפית מלח
- 150 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
- 1 ביצה בגודל L
- 1 חלמון
- 1 כפית תמצית וניל אמיתית
- 2 כפות חלב
- 200 גרם שוקולד לבן
- 50 מ"ל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 100 גרם קוקוס טחון
הוראות הכנה:
-
01.
מערבלים קמח, חמאה, אבקת סוכר, אבקת אפייה, מלח ושוקולד צ'יפס בקערה עם מיקסר ידני או בקערת מיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת פירורים.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים חלמון ביצה, ביצה, וניל וחלב וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
-
03.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
-
04.
מכינים את המילוי: מניחים בקערה שוקולד לבן ושמנת וממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים קוקוס, מערבבים ומצננים במקרר ללפחות שעה.
-
05.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי של חצי ס"מ.
-
06.
קורצים עיגולים בקוטר שמונה ס"מ, אפשר עם קורצן, רינג או כוס פשוטה.
-
07.
ממלאים כל עיגול בכפית מהמילוי וסוגרים לצורה משלוש (אוזן המן)
-
08.
מניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומצננים את אוזני ההמן במשך כחצי שעה במקפיא לפני שאופים. אל תוותרו על הקירור - הוא מונע מאוזני ההמן להיפתח ומהמילוי לנזול החוצה.
-
09.
מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים את האוזניים במשך 10-14 דקות או עד שהן זהובות ויציבות לחלוטין.
טיימר מופעל
-
10.
מצננים לחלוטין ומגישים. בתאבון!