חיתוכיות שמנת-וניל | השף הלבן

חיתוכיות שמנת-וניל

קינוח בהשראת הקרמשניט האהוב: בצק עלים אפוי עם קרם שמנת וגבינה ובטעם וניל פשוט קשה לעמוד בפניהן. מדובר בקינוח קל, פשוט וטעים – כמו שצריכים בכל ארוחת חג

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חיתוכיות שמנת-וניל
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל10-12 מנות:

  • 1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 גביע (115 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5% או 9%
  • 3 ביצים בגודל L
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 3 כפות (30 גרם) קמח תופח
לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
להגשה:
  • 1/2 שקית (50 גרם) אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 30X20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

  • 02.

    פורסים את בצק העלים על משטח העבודה וחוצים אותו לאורכו בעזרת סכין חדה או מספריים כך שמתקבלים שני חלקים שווים. מסירים את הניילון מאחד מהם ומרפדים את התבנית.

  • 03.

    שמים שמנת מתוקה, סוכר וגבינת "נפוליאון" בקערת הקצפה ומקציפים לקרם יציב. מוסיפים את הגבינה הלבנה, הביצים והווניל ומקציפים 3 דקות נוספות. מוסיפים את אבקת הפודינג ואת הקמח התופח ומקציפים כחצי דקה עד לקבלת קרם אחיד חלק.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מעבירים את הקרם לתבנית על בסיס הבצק ומחליקים את פניו. מניחים על הקרם את חלקו השני של הבצק ומברישים בביצה טרופה.

  • 05.

    בעזרת סכין חדה מאוד יוצרים סימוני חיתוך קלים בבצק, שתי וערב - מקפידים לא לחרוץ עמוק מדי ולא להגיע לשכבת הגבינה.

  • 06.

    אופים כ-40 דקות עד שפני המאפה מזהיבים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 07.

    מצננים לטמפרטורת החדר וחותכים לריבועים בהתאם לסימונים שעשינו לפני האפייה. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(4)