חיתוכיות שמנת-וניל
קינוח בהשראת הקרמשניט האהוב: בצק עלים אפוי עם קרם שמנת וגבינה ובטעם וניל פשוט קשה לעמוד בפניהן. מדובר בקינוח קל, פשוט וטעים – כמו שצריכים בכל ארוחת חג
המרכיבים ל10-12 מנות:
- 1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
- 1/2 גביע (115 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5% או 9%
- 3 ביצים בגודל L
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג בטעם וניל
- 3 כפות (30 גרם) קמח תופח
- 1 ביצה טרופה
- 1/2 שקית (50 גרם) אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
-
02.
פורסים את בצק העלים על משטח העבודה וחוצים אותו לאורכו בעזרת סכין חדה או מספריים כך שמתקבלים שני חלקים שווים. מסירים את הניילון מאחד מהם ומרפדים את התבנית.
-
03.
שמים שמנת מתוקה, סוכר וגבינת "נפוליאון" בקערת הקצפה ומקציפים לקרם יציב. מוסיפים את הגבינה הלבנה, הביצים והווניל ומקציפים 3 דקות נוספות. מוסיפים את אבקת הפודינג ואת הקמח התופח ומקציפים כחצי דקה עד לקבלת קרם אחיד חלק.
טיימר מופעל
-
04.
מעבירים את הקרם לתבנית על בסיס הבצק ומחליקים את פניו. מניחים על הקרם את חלקו השני של הבצק ומברישים בביצה טרופה.
-
05.
בעזרת סכין חדה מאוד יוצרים סימוני חיתוך קלים בבצק, שתי וערב - מקפידים לא לחרוץ עמוק מדי ולא להגיע לשכבת הגבינה.
-
06.
אופים כ-40 דקות עד שפני המאפה מזהיבים.
טיימר מופעל
-
07.
מצננים לטמפרטורת החדר וחותכים לריבועים בהתאם לסימונים שעשינו לפני האפייה. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.