פאי דובדבנים אישי
קינוח פירות אישי, חמים ומרענן

המרכיבים ל 8 מנות:
- 5 כוסות דובדבנים טריים או קפואים "סנפרוסט"
- 5 כפות סוכר דמררה
- 1 כף קורנפלור
- גרידה מ-1 תפוז
- 2 כפות מיץ תפוזים
- 30 גרם חמאת "תנובה"
- 2 כוסות קמח
- 1 כף אבקת אפייה
- 4 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 90 גרם חמאת "תנובה"
- 1/2 כוס שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 1/4 כוס שמנת חמוצה 15% "תנובה"
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה את הדובדבנים, הסוכר, הקורנפלור, גרידת ומיץ התפוז. מחלקים ל- 8 קעריות חסינות חום בקוטר 8 ס"מ ובגובה 4 ס"מ.
-
02.
חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומפזרים באופן שווה בין הקעריות. הכנת הבצק:
-
03.
מערבבים במעבד מזון את החמאה עם הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח, עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את השמנת המתוקה ואת השמנת החמוצה וממשיכים לעבד עד שהבצק מתאחד. מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ וקורצים 8 עיגולים בקוטר 7 ס"מ. מניחים כל עיגול מעל תערובת הדובדבנים.
-
04.
אופים בטמפרטורה של 180 מעלות כ-45 דקות, עד שהבצק תופח מעט ומזהיב. • מומלץ להגיש חמים, אפשר להוסיף כדור גלידת וניל מעל.
טיימר מופעל