עוגת טירמיסו קלאסית
אין הרבה דברים יותר קלאסיים מעוגת טירמיסו ולא תאמינו כמה היא קלה להכנה!

המרכיבים ל תבנית בקוטר 24 ס״מ - 8 מנות:
- 100 גרם בישקוטים
 - 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן
 - 1 גביע (250 גרם) גבינה 5% "תנובה"
 - 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
 - 1 כוס סוכר
 - 2 כפיות קפה נמס
 - 1/4 כוס מים רותחים
 - קקאו לפיזור
 - 2 כפות ברנדי (לא חובה!)
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
ממיסים את הקפה ושתי כפות סוכר ( מתוך כוס הסוכר) ברבע כוס מים רותחים. אם רוצים מוסיפים ברנדי ומערבבים היטב.
 - 
								02.
								
מסדרים את עוגיות הבישקוטים בתחתית התבנית (אין חובה שכל תחתית התבנית תהיה מכוסה) ומטפטפים עליהם את תמיסת הקפה באופן אחיד.
 - 
								03.
								
מקציפים שמנת מתוקה ו-1/2 כוס סוכר בקערה נפרדת לקצפת יציבה.
 - 
								04.
								
מוסיפים לקערה את גבינת המסקרפונה, גבינה 5% ואת יתרת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.
 - 
								05.
								
יוצקים את קציפת הגבינה על הבישקוטים ומחליקים את פני העוגה.
 - 
								06.
								
מצננים במקרר למשך הלילה (או למשך 5 שעות לפחות).
 - 
								07.
								
לפני ההגשה מנפים מעל העוגה אבקת קקאו דרך מסננת קטנה, עד לכיסוי פני העוגה.
 
									

