עוגת טירמיסו קלאסית
אין הרבה דברים יותר קלאסיים מעוגת טירמיסו ולא תאמינו כמה היא קלה להכנה!
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים לתבנית בקוטר 24 ס״מ - 8 מנות:
- 100 גרם בישקוטים
- 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן
- 1 גביע (250 גרם) גבינה 5% "תנובה"
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 1 כוס סוכר
- 2 כפיות קפה נמס
- 1/4 כוס מים רותחים
- קקאו לפיזור
- 2 כפות ברנדי (לא חובה!)
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים את הקפה ושתי כפות סוכר ( מתוך כוס הסוכר) ברבע כוס מים רותחים. אם רוצים מוסיפים ברנדי ומערבבים היטב.
-
02.
מסדרים את עוגיות הבישקוטים בתחתית התבנית (אין חובה שכל תחתית התבנית תהיה מכוסה) ומטפטפים עליהם את תמיסת הקפה באופן אחיד.
-
03.
מקציפים שמנת מתוקה ו-1/2 כוס סוכר בקערה נפרדת לקצפת יציבה.
-
04.
מוסיפים לקערה את גבינת המסקרפונה, גבינה 5% ואת יתרת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.
-
05.
יוצקים את קציפת הגבינה על הבישקוטים ומחליקים את פני העוגה.
-
06.
מצננים במקרר למשך הלילה (או למשך 5 שעות לפחות).
-
07.
לפני ההגשה מנפים מעל העוגה אבקת קקאו דרך מסננת קטנה, עד לכיסוי פני העוגה.
הכנת? כאן מדרגים