ברד פודינג עוגת גבינה ותותים
שילוב מנצח בין שני הקינוחים המפנקים ביותר – עוגת גבינה עם תותים או פירות יער וברד פודינג. וכבונוס, הקינוח הזה כל כך קל להכנה! דור משה עם מתכון הברקה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דור משה
עיצוב: דור משה
המרכיבים ל8-10:
- חלה בינונית פרוסה לקוביות גדולות
- 4 ביצים בגודל L
- 3 חלמונים מביצה בגודל L
- ¼ 1 כוסות חלב 3% תנובה
- 1 מיכל (או חצי מיכל 500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- ¾ כוס (150 גרם) סוכר לבן + 2 כפות לפיזור על המאפה
- ¼ כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- גרידה מלימון שלם
- 1/2 חבילה גבינת כנען "תנובה" מפוררת דק
- 1 חבילת תותים סנפרוסט - פרוסים לפרוסות עבות (אפשר לשמור מעט תותים חצויים לקישוט מלמעלה)
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל של 20X30
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה גדולה מערבבים את הביצים, החלמונים, החלב, השמנת, ¾ כוס הסוכר, המלח וגרידת הלימון. מוסיפים פנימה את פירורי הגבינה.
-
02.
מערבבים פנימה את קוביות החלה והפירות ומערבבים עד שהפירות מפוזרים בצורה די אחידה.
-
03.
מעבירים את התערובת לתבנית ונותנים לתערובת לספוג את הנוזלים במשך חצי שעה לפחות, לפני האפייה.
-
04.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
05.
מפזרים על המאפה שתי כפות סוכר ואופים כ-40 דקות, עד שהמאפה מתחיל להזהיב.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים