בוואריה
מתכון קל וטעים לקינוח הקלאסי שכולם אוהבים
המרכיבים ל8 מנות:
- 2 מכלי שמנת עמידה להקצפה 38% מסדרת השף הלבן
- 1 כוס חלב תנובה
- 4 חלמונים
- 3/4 כוס סוכר
- 20 גרם ג’לטין
- חצי כוס מים
- חבילה ביסקוט אמריקאי (כ- 10 ביסקוטים)
- 100 גרם פיסטוק
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים את השמנת ומקררים.
-
02.
מקציפים את החלמונים והסוכר ומקררים היטב למשך 20 דקות לפחות.
טיימר מופעל
-
03.
ממיסים את הג’לטין עם מים חמים ומניחים להתקרר מעט. בקערה גדולה מערבבים את החלב עם הג’לטין ומערבבים היטב. מקפלים פנימה את הביצים ומערבבים. מקפלים פנימה את השמנת ומערבבים שוב. ניתן להוסיף לתערובת מעט ליקר גראנד מרינייה.
-
04.
מניחים בתחתית גביעי ההגשה את הבישקוטים לאחר שהורטבו מעט בחלב. מוזגים את התערובת מעל ושמים בקירור עד להתייצבות.
-
05.
להגשה: מעטרים ברוטב שוקולד ופיסטוקים מגוררים.
הידעת?
לא משנה כמה שנים יעברו, יש קינוחים שתמיד יקבלו אצלנו מקום של כבוד. בישראל, קרם הבוואריה הוא בהחלט אחד מהם. עוד מילדות, קרם הבוואריה כמעט תמיד היה החלק המתוק בסיום הארוחה. אם זו החוויה שלכם מהקינוח הנוסטלגי, זה הזמן לעשות להכין גרסה ביתית, שמנתית וקרירה שמתאימה בול לקיץ. בדיוק בשביל כך סידרנו לכם את מתכון מפנק של נטלי לוין שמביאה נגיעות נוסטלגיות לקינוח האהוב שמכינים עם שמנת להקצפה של השף הלבן. זה הזמן ליהנות שוב מחוויות ילדות קסומות בתוך המטבח.