עוגת גבינה שמנת ושוקולד
אין כמו שילוב הטעמים בין שוקולד וגבינה! קבלו את המתכון המהיר של נטלי לוין מתוך חוברת שבועות לעוגת גבינה ושוקולד שאי אפשר לעמוד בפניה
המרכיבים ל 12-16 מנות:
- 1 שרוול (250 גרם) ביסקוויטים בטעם שוקולד
- 2 כפות (20 גרם) סוכר
- 1 כף (10 גרם) אבקת קקאו
- 125 גרם חמאת תנובה מומסת
- 150 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- 2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 5 ביצים בגודל L
- 1 כף (10 גרם) אבקת קקאו
- 4 כפות (40 גרם) קורנפלור
- 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- 50 גרם שוקולד מריר מגורר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
-
02.
הבסיס: שמים בקערת מעבד המזון את הביסקוויטים, הסוכר ואבקת הקקאו וטוחנים לאבקה. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים לתערובת במרקם חול רטוב. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות.
-
03.
אופים 10-8 דקות, מוציאים ומניחים לצינון. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.
טיימר מופעל
-
04.
המלית: שמים בכלי מתאים את השוקולד והשמנת וממיסים במיקרוגל או על סיר אדים כפול (באן מארי) עד שאפשר לערבב לקרם אחיד. מוסיפים את הגבינות, השמנת החמוצה, הסוכר, תמצית הווניל והמלח וטורפים. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, וטורפים לאחר כל הוספה. מוסיפים את הקקאו והקורנפלור ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה על הבסיס האפוי.
-
05.
אופים 70-60 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים אך עדיין רוטטת קלות במרכז. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי, עד לצינון מוחלט. מעבירים למקרר ל-5-4 שעות לפחות.
טיימר מופעל
-
06.
להגשה: שמים בקערת המערבל את השמנת ומקציפים לקצפת יציבה. מעבירים את העוגה לצלחות הגשה, מניחים ליד תלולית של קצפת ובוזקים שוקולד מגורר. מגישים.
-
07.
בתאבון!