עוגת גבינה ושוקולד לייט – עוגה קלה בטעם שוקולד משובח | השף הלבן

עוגת גבינה-שוקולד לייט

יש לה טעם של מעדן שוקולד משובח למרות אחוזי שומן נמוכים במיוחד. המרקם הקטיפתי מתקבל משימוש בקוטג' (כן!) שמעניק לה טעם עדין. לא ינחשו שבגבינה שבה רק 5% שומן

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה-שוקולד לייט
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 8-10:

  • 4 גביעי קוטג' 5% "תנובה"
  • 1 כוס כמו-סוכר
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס קקאו
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קורט מלח
לציפוי:
  • 1 גביע שמנת חמוצה תנובה 9% "השף הלבן"
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כפית אבקת קפה נמס (אם הוא מגורען - ממיסים בכפית מים רותחים ומצננים)
  • להגשה: 1 קוביית שוקולד
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 170 מעלות. שמים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.

  • 02.

    שמים במיכל מעבד מזון את הקוטג' ומעבדים לעיסה חלקה, ללא גושי הקוטג'.

  • 03.

    מוסיפים את שאר מרכיבי העוגה (ללא הציפוי) ומעבדים לעיסה חלקה.

  • 04.

    מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה. 

  • 05.

    אופים את העוגה כ-45 דקות עד שהיא מתייצבת והמרכז עדיין רוטט.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 06.

    מערבבים את מרכיבי הציפוי בקערית, מורחים על פני העוגה ומחזירים את העוגה לתנור ל-5 דקות אפיה נוספות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    מכבים את התנור ומשאירים בו את העוגה ל-5 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 08.

    מצננים את העוגה ומאחסנים במקרר ל-3 שעות לפחות. מגררים שוקולד על פניה ומגישים.

  • 09.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(10)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.