מתכון לעוגת גבינה קרה עם שוקולד לבן ופירות יער
מלכה אמיתית לשבועות! קבלו את העוגה המושלמת שתמיד קוצרת מחמאות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים לתבנית בקוטר 26 ס"מ 10 מנות:
לבסיס:
- 250 גרם עוגיות שוקולד טחונות לפירורים
- • 1/2 1 חבילות (150 גרם) חמאה מומסת
- • 1 כף גדושה סוכר
למלית:
- 200 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
- • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 30% בטעם טבעי
- • 500 גרם גבינה לבנה 5%
- • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 32%
- • 1/2 חבילה (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
- • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
לציפוי:
- 1 כוס פירות יער קפואים, מופשרים ומסוננים
- • 3 כפות סוכר
- • 2 כפות מיץ תפוזים
- • 1 כפית שטוחה קורנפלור
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי עוגיות, חמאה מומסת וסוכר לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.
-
03.
מכינים את המלית: ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל או בקערה מעל סיר מים חמים (בן מארי) ומערבבים למשחה חלקה.
-
04.
מוסיפים את גבינת השמנת ומערבבים היטב. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים.
-
05.
מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, וניל וסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
-
06.
מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינות. יוצקים על הבסיס ומחליקים.
-
07.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
-
08.
מכינים את הציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי ומשהים כמה דקות עד שהסוכר והקורנפלור נמסים. מערבבים שוב ויוצקים על העוגה.
הכנת? כאן מדרגים