מתכון לעוגת גבינה שמנת ופירורים מתוקה וטעימה
עוגת גבינה פירורים קרמית, מתוקה ועשירה
המרכיבים ל12 מנות:
- ½1 כוסות קמח תופח
- 1/3 כוס סוכר
- 150 גרם חמאה קרה
- 3 חלמונים
- 2 מיכלים שמנת מתוקה
- 3/4 כוס סוכר
- 1/2 חפיסה אינסטנט פודינג וניל
- 500 גרם גבינה לבנה 9%
- 250 גרם גבינת שמנת נפוליאון
הוראות הכנה:
-
01.
לתחתית ולפירורים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח תופח, סוכר וחמאה ותערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק לחים.
-
03.
מהדקים כ-2/3 מהפירורים בידיים לתחתית התבנית העגולה, מרופדת בנייר אפייה.
-
04.
את היתרה מהדקים לעובי 1/2 ס"מ על תבנית נוספת מרופדת בנייר אפייה. אופים להזהבה כ-20 דקות. מצננים. מפוררים את הבצק האפוי (החלק הקטן) לפירורים ושומרים בכלי עד השימוש.
טיימר מופעל
-
05.
לקרם: במיקסר מקציפים יחד את השמנת המתוקה עם הסוכר והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים פנימה את הגבינות. מקציפים את השמנת המתוקה עד לקצפת יציבה ממש כי היא שנותנת מרקם יציב לעוגה (ביחד עם הפודינג). כדאי להשתמש בשקף לאפייה להקל על החילוץ – מניחים יריעת שקף בהיקף הפנימי של התבנית.
-
06.
יוצקים את תערובת הגבינה מעל התחתית האפויה ומחליקים.
-
07.
מפזרים מעל את הפירורים ומעבירים בכלי אטום למקרר למשך הלילה, להתייצבות. אפשר לפזר את הפירורים רק ממש לפני הגשת העוגה.