מתכון עוגת גבינה אפויה בציפוי ריבת חלב | השף הלבן

עוגת גבינה אפויה בציפוי ריבת חלב

מתכון לעוגת גבינה אפויה המוכרת והאהובה מחג שבועות ועליה ציפוי סמיך וטעים במיוחד של ריבת חלב

מאת: שרה יפרח
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה אפויה בציפוי ריבת חלב

המרכיבים ל 12 מנות:

לבסיס:
  • 250 גרם עוגיות שוקולד
  • 1/2 כוס קוקוס
  • 50 גרם חמאה מומסת
למלית:
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים מופרדות
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
לציפוי:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 4-3 כפות ריבת חלב
  • 1 כפית קפה נמס מומסת ב-1 כף מים פושרים

הוראות הכנה:

  • 01.

     מחממים את התנור לחום גבוה 200-190 מעלות ומשמנים את התבנית בחמאה.

  • 02.

    להכנת הבסיס: שמים את כל מרכיבי הבסיס במעבד מזון ומעבדים לפירורים קטנים. מצמידים את הפירורים לתחתית התבנית ולדפנותיה (אפשר להשתמש בכף הפוכה) ומהדקים היטב.

  • 03.

    הכנת המלית: שמים בקערה חצי כוס מהסוכר, חלמונים, שמנת, קורנפלור, אבקת הפודינג והגבינה ומערבבים היטב.

  • 04.

     שמים את החלבונים בקערת המערבל ואת שארית הסוכר (חצי כוס) ומקציפים לקצף יציב. מעבירים לקערת הגבינה ומערבבים בתנועות עטיפה עדינות עד שמתקבל מרקם אחיד.

  • 05.

    יוצקים את תוכן הקערה על הבסיס שבתבנית, ואופים כ-7 דקות. מורידים את החום לבינוני ואופים כ-35 דקות, עד שמרכז העוגה מתייצב ונסדק קצת, מכבים את התנור ומצננים, כשדלתו סגורה, כרבע שעה, פותחים קצת את הדלת ומצננים רבע שעה נוספת. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 06.

    הכנת הציפוי: מקציפים את השמנת מתוקה עם ריבת החלב, כשמתחילה להיווצר קצפת יוצקים את הקפה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת רכה.

  • 07.

     מורחים את הציפוי על העוגה ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות. אפשר לקשט גם בקצפת לבנה.

הכנת? כאן מדרגים
(115)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.