מתכון עוגת גבינה אפויה בציפוי ריבת חלב | השף הלבן

עוגת גבינה אפויה בציפוי ריבת חלב

מתכון לעוגת גבינה אפויה המוכרת והאהובה מחג שבועות ועליה ציפוי סמיך וטעים במיוחד של ריבת חלב

מאת: שרה יפרח
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה אפויה בציפוי ריבת חלב

המרכיבים ל12 מנות:

לבסיס:
  • 250 גרם עוגיות שוקולד
  • 1/2 כוס קוקוס
  • 50 גרם חמאה מומסת
למלית:
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים מופרדות
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
לציפוי:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 4-3 כפות ריבת חלב
  • 1 כפית קפה נמס מומסת ב-1 כף מים פושרים

הוראות הכנה:

  • 01.

     מחממים את התנור לחום גבוה 200-190 מעלות ומשמנים את התבנית בחמאה.

  • 02.

    להכנת הבסיס: שמים את כל מרכיבי הבסיס במעבד מזון ומעבדים לפירורים קטנים. מצמידים את הפירורים לתחתית התבנית ולדפנותיה (אפשר להשתמש בכף הפוכה) ומהדקים היטב.

  • 03.

    הכנת המלית: שמים בקערה חצי כוס מהסוכר, חלמונים, שמנת, קורנפלור, אבקת הפודינג והגבינה ומערבבים היטב.

  • 04.

     שמים את החלבונים בקערת המערבל ואת שארית הסוכר (חצי כוס) ומקציפים לקצף יציב. מעבירים לקערת הגבינה ומערבבים בתנועות עטיפה עדינות עד שמתקבל מרקם אחיד.

  • 05.

    יוצקים את תוכן הקערה על הבסיס שבתבנית, ואופים כ-7 דקות. מורידים את החום לבינוני ואופים כ-35 דקות, עד שמרכז העוגה מתייצב ונסדק קצת, מכבים את התנור ומצננים, כשדלתו סגורה, כרבע שעה, פותחים קצת את הדלת ומצננים רבע שעה נוספת. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 06.

    הכנת הציפוי: מקציפים את השמנת מתוקה עם ריבת החלב, כשמתחילה להיווצר קצפת יוצקים את הקפה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת רכה.

  • 07.

     מורחים את הציפוי על העוגה ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות. אפשר לקשט גם בקצפת לבנה.

הכנת? כאן מדרגים
(108)