מתכון לעוגת גבינה עם פצפוצי אורז על בסיס בראוניז
עוגת גבינה מעודנת עם שוקולד בטעם בראוניז

המרכיבים ל 10 מנות- תבנית קפיצית בקוטר 26:
- 150 גר'ם שוקולד מריר
- 150 גרם חמאה
- 1.5 כוס סוכר
- 3 ביצים
- כף גדושה קקאו לעוגת גבינת הפצפוצים
- 500 גרם גבינת שמנת 30% של תנובה
- 250 גרם גבינה לבנה 5% של תנובה
- 2 גבעיע שמנת חמוצה של תנובה
- 1 כוס סוכר
- 4 ביצים
- 1 חבילת אינסטנט פודיניג וניל עם פצפוצי שוקולד
- לקישוט:שוקולד מגורר
- 0.75 כוס קמח
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבסיס
-
02.
ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מוסיפים סוכר וביצים ומערבבים היטב.
-
03.
טורפים פנימה קמח וקקאו לקבל תערובת אחידה.
-
04.
אופים בחום של 180 מעלות למשך 10-12 דקות בלבד עד להתייצבות. מצננים ובינתיים מכינים את תערובת הגבינה. אופן הכנת תערובת הגבינה:
טיימר מופעל
-
05.
מחממים תנור ל140 מעלות ושמים בתחתיתתבנית עם מים רותחים כדי שהעוגה לא תתייבש באפיה.
-
06.
מערבבים את הגבינות עם השמנת החמוצה, סוכר וביצים.
-
07.
מוסיפים פודיניג וניל ופצפוצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
08.
מוזגים את תערובת הגבינה בעדינות מעל שכבת הבראוניז.
-
09.
אופים כשעה ורבע, עד ששכבת הגבינה יציבה מקשטים בשוקולד מגורר ומגישים קר