עוגת גבינה אפויה עם תחתית ביסקוויטים
קלאסיקה שלעולם לא נמאסת! מתכון לעוגת גבינה אפויה ואוורירית על בסיס ביסקוויטים שכיף לצפות בפירות טריים, קצפת ושמנת חמוצה

המרכיבים ל 18 מנות:
- 200 גרם ביסקוויטים מפוררים
- 100 גרם חמאת תנובה מומסת
- 6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
- 1 כוס סוכר
- 750 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 3 כפות קורנפלור
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
- גרידת לימון מלימון אחד
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 2 שקיקי סוכר וניל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
02.
להכנת הבסיס: מערבבים את הביסקוויטים יחד עם החמאה המומסת. משטחים ומהדקים את התערובת בתבנית.
-
03.
להכנת המילוי: מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב ונוקשה.
-
04.
בקערה נפרדת מערבבים בעזרת כף את החלמונים עם חצי כוס סוכר. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
-
05.
מוסיפים את הקצף לבלילה, מערבבים ויוצקים את הבלילה המעורבבת על משטח הביסקוויטים.
-
06.
מכניסים ואופים במשך רבע שעה. מנמיכים את החום ל-160 מעלות וממשיכים לאפות במשך שעה או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש.
-
07.
להכנת הציפוי: מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר, יוצקים על גבי העוגה בעודה חמה ואופים 2 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
08.
מגישים עם תלוליות קצפת ופירות טריים.
-
09.
בתאבון!
הידעת?
עוגת ביסקוויטים היא באמת אחד המטעמים המיוחדים ביותר בעולם הקינוחים. לא דורשת אפייה או בישול, אך עדיין יוצאת מושלמת בכל מצב. מתאימה להכנה עם הילדים, לקינוח ארוחה קיצית קלילה ולהגשה בשבת בבוקר. אם חשקה נפשכם במתכון מהיר וקל להכנה של עוגת ביסקוויטים בשילוב עם עוגת גבינה אוורירית, יש לכם מזל. הבאנו לכם מתכון לעוגת גבינה אפויה ואוורירית על בסיס ביסקוויטים שכיף לצפות בפירות טריים, קצפת ושמנת חמוצה. 20 דקות ותהיה לכם עוגה מוכנה לאכילה.