מתכון עוגת גבינה לפסח | השף הלבן

עוגת גבינה לפסח

עוגת ספירלה גבינה ושוקולד לפסח

מאת: שרית קוזנסקי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה לפסח

המרכיבים ל10 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ:

לתחתית
  • 150 גרם ביסקוויטים כשרים לפסח (או עוגיות פסח אחרות), טחונים
  • 2 כפות קקאו
  • 1/4 כוס אבקת סוכר
  • 100 גרם חמאה מומסת
למלית
  • 1 קילו גבינה לבנה 5%
  • 3/4 כוס סוכר
  • 6 ביצים
לתערובת שוקולד לבן
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כף קורנפלור
למלית שוקולד מריר
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית אבקת קפה נמס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את התחתית:

  • 02.

    מערבבים פירורי עוגיות עם קקאו, אבקת סוכר וחמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה, שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה. מכינים את מלית הגבינה:

  • 03.

    בקערה טורפים גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה, מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה.

  • 04.

    מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.

  • 05.

    לתערובת הבהירה: ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה, מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט.

  • 06.

    מוסיפים לתערובת הגבינה באחת מהקערות, מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים, מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.

  • 07.

    לתערובת הכהה: ממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס, מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה בקערה הנותרת, וטורפים לקבלת תערובת חלקה. ההרכבה:

  • 08.

    יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור.

  • 09.

    מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא: יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית.

  • 10.

    יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך הפעם מהתערובת הבהירה.

  • 11.

    יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות.

  • 12.

    מתקבלת דוגמת טבעות. מעבירים את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע, ב-140 מעלות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה.

  • 13.

    מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין.

הכנת? כאן מדרגים
(26)