עוגת גבינה לפסח
עוגת ספירלה גבינה ושוקולד לפסח
המרכיבים ל10 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ:
- 150 גרם ביסקוויטים כשרים לפסח (או עוגיות פסח אחרות), טחונים
- 2 כפות קקאו
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1 קילו גבינה לבנה 5%
- 3/4 כוס סוכר
- 6 ביצים
- 200 גרם שוקולד לבן
- 1/3 כוס שמנת מתוקה
- 1 כף קורנפלור
- 150 גרם שוקולד מריר
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 1 כפית אבקת קפה נמס
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את התחתית:
-
02.
מערבבים פירורי עוגיות עם קקאו, אבקת סוכר וחמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה, שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה. מכינים את מלית הגבינה:
-
03.
בקערה טורפים גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה, מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה.
-
04.
מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
-
05.
לתערובת הבהירה: ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה, מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט.
-
06.
מוסיפים לתערובת הגבינה באחת מהקערות, מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים, מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.
-
07.
לתערובת הכהה: ממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס, מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה בקערה הנותרת, וטורפים לקבלת תערובת חלקה. ההרכבה:
-
08.
יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור.
-
09.
מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא: יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית.
-
10.
יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך הפעם מהתערובת הבהירה.
-
11.
יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות.
-
12.
מתקבלת דוגמת טבעות. מעבירים את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע, ב-140 מעלות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה.
-
13.
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין.