מתכון עוגת גבינה דיאטטית | השף הלבן

עוגת גבינה דיאטטית

עוגת גבינה אוורירית ונפלאה. שימו לב לטמפ' הנמוכה יחסית לאפייה.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה דיאטטית
צילום: גל בן זאב עיצוב: אינה גוטמן

המרכיבים לתבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ:

  • 4 ביצים גדולות
  • 5 כפות (60 גרם) סוכר
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 50 גרם (5 כפות) קמח לבן (רגיל)
  • לשידרוג: כפית קליפת לימון מגוררת או כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-160 מעלות (בתוכנית טורבו) ומשמנים תבנית במעט חמאה מומסת או שמן קנולה.

  • 02.

    מפרידים ביצים. בקערה קטנה מערבבים גבינה לבנה, חלמונים וקליפת לימון (או תמצית וניל).

  • 03.

    שמים חלבונים במיקסר עם וו הקצפה ומקציפים במהירות גבוהה מאוד במשך דקה או עד שמתחיל להווצר קצף לבן. מוסיפים בהדרגה סוכר ומקציפים דקה, עד לקבלת קצף תפוח מאוד.

  • 04.

    מוסיפים את תערובת הגבינה הלבנה לקצף החלבונים ומערבלים במהירות איטית עד לאיחוד. עוצרים את פעולת המיקסר, אוספים בעזרת מרית את שניתז לדופנות ומערבלים שוב, לאיחוד – ולא מעבר לכך.

  • 05.

    מוסיפים את הקמח ומקציפים באיטיות עד להיטמעות הקמח ולא מעבר לכך. עוצרים את פעולת המיקסר, אוספים בעזרת מרית את שניתז לדופנות ומערבלים שוב, לאיחוד – ולא מעבר לכך. יוצקים את העיסה לתבנית המשומנת ומיישרים בעזרת מרית. כשהתנור חם, מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 38-40 דקות או עד להתייצבות והזהבה יפה. מוציאים, מצננים שעה בטמפ' החדר ועוד 3 שעות במקרר לפני ההגשה. מגישים קר.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(25)