עוגת גבינה דיאטטית
עוגת גבינה אוורירית ונפלאה. שימו לב לטמפ' הנמוכה יחסית לאפייה.
המרכיבים לתבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ:
- 4 ביצים גדולות
- 5 כפות (60 גרם) סוכר
- 500 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"
- 50 גרם (5 כפות) קמח לבן (רגיל)
- לשידרוג: כפית קליפת לימון מגוררת או כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-160 מעלות (בתוכנית טורבו) ומשמנים תבנית במעט חמאה מומסת או שמן קנולה.
-
02.
מפרידים ביצים. בקערה קטנה מערבבים גבינה לבנה, חלמונים וקליפת לימון (או תמצית וניל).
-
03.
שמים חלבונים במיקסר עם וו הקצפה ומקציפים במהירות גבוהה מאוד במשך דקה או עד שמתחיל להווצר קצף לבן. מוסיפים בהדרגה סוכר ומקציפים דקה, עד לקבלת קצף תפוח מאוד.
-
04.
מוסיפים את תערובת הגבינה הלבנה לקצף החלבונים ומערבלים במהירות איטית עד לאיחוד. עוצרים את פעולת המיקסר, אוספים בעזרת מרית את שניתז לדופנות ומערבלים שוב, לאיחוד – ולא מעבר לכך.
-
05.
מוסיפים את הקמח ומקציפים באיטיות עד להיטמעות הקמח ולא מעבר לכך. עוצרים את פעולת המיקסר, אוספים בעזרת מרית את שניתז לדופנות ומערבלים שוב, לאיחוד – ולא מעבר לכך. יוצקים את העיסה לתבנית המשומנת ומיישרים בעזרת מרית. כשהתנור חם, מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 38-40 דקות או עד להתייצבות והזהבה יפה. מוציאים, מצננים שעה בטמפ' החדר ועוד 3 שעות במקרר לפני ההגשה. מגישים קר.
טיימר מופעל