מתכון לעוגת גבינה בשתי קומות
עוגה חגיגית ונפלאה שתרשים את האורחים!
המרכיבים ל15:
- 1/2 כפית קליפת לימון, מגוררת
- קורט מלח
- 120 גרם חמאת תנובה קרה, חתוכה לקוביות
- לקרם הגבינה והשוקולד הלבן: 5 כפיות (21 גרם) ג'לטין
- 1/3 כוס ועוד כף (95 מ"ל) מים
- 500 גרם שוקולד לבן, קצוץ
- 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן שף לבן, בטמפרטורת החדר
- 1/2 1 גביעים (375 גרם) גבינה לבנה תנובה 9%
- 2 גביעים (450 גרם) גבינת נפוליאון טעם טבעי 16%
- 1 כף תמצית וניל
- קורט מלח
- 3 מכלים (750 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שף לבן
- 3/4 כוס ועוד 1 כף (100 גרם) אבקת סוכר
- לעיטור:
- פירות העונה
- פרחים
- 3/4 כוס ועוד 1 כף (115 גרם) קמח
- 1 כוס ועוד 2 כפות (115 גרם) שקדים טחונים
- 1/4 כוס ועוד 1 כף (60 גרם) סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
-
02.
הבסיס: שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הבסיס ומעבדים לפירורי בצק גדולים. מעבירים 2/3 מהתערובת לתבנית הגדולה ומהדקים לתחתית. מעבירים את יתרת הבצק לתבנית הקטנה ומהדקים לתחתית. מניחים במקרר כשעה. מחממים את התנור ל-180 מעלות. אופים את הבסיסים 18-15 דקות, עד להשחמה, ומצננים היטב.
טיימר מופעל
-
03.
קרם הגבינה והשוקולד הלבן: מערבבים את הג'לטין והמים ומניחים בצד ל-10-5 דקות, עד שהג'לטין סופח את המים.
טיימר מופעל
-
04.
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל. מצננים מעט.
-
05.
טורפים בקערה גדולה את המסקרפונה עד לריכוך. מוסיפים את הגבינה הלבנה, הנפוליאון, תמצית הווניל וקורט מלח ומערבבים. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס וטורפים לבלילה חלקה.
-
06.
מחממים את תערובת הג'לטין במיקרוגל כ- 30-20 שניות, עד להעלמת הגושים. מוסיפים לה כמה כפות מבלילת הגבינה ובוחשים. יוצקים לקערת הגבינה, בהדרגה ותוך ערבוב, ובוחשים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
-
07.
מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מקפלים לתוך בלילת הגבינה.
-
08.
יוצקים 2/3 מהבלילה לתבנית הגדולה ואת ה-1/3 הנותר לתבנית הקטנה. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-6 שעות לפחות. מחלצים את העוגות מהתבניות. מעטרים את העוגה הקטנה בפירות ובפרחים, ומניחים אותה על העוגה הגדולה רגע לפני ההגשה.