מתכון לעוגת גבינה אפויה עם בסיס של ביסקוויטים ותמצית וניל
עוגת גבינה אפויה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 8 מנותתבנית בגודל 24 ס"מ:
לבסיס -
- 150 גרם ביסקוויט פתי בר טחון דק מעורבב
- 50 גרם חמאה או מחמאה מומסת
- מעט תמצית וניל
למלית :
- 1 ק"ג גבינה לבנה
- 2 כפות קמח תופח
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 0.5 מיכל שמנת מתוקה
- 5 ביצים גדולות
- 1 כוס סוכר
- כפית תמצית וניל
- 100 גרם צימוקים מושרים במים חמים
לציפוי -
- מיכל שמנת חמוצה
- 2 כפות סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
לחמם תנור לטמפרטורה של 175 מעלות
-
02.
להדק את תערובת הביסקוויטים לתבנית 24
-
03.
לערבב את כל חומרי המלית לתערובת אחידה וחלקה
-
04.
לשפוך את התערובת על בסיס הביסקוויטים
-
05.
לעטוף את התבנית עם נייר העיתון הרטוב - לא לסחוט את העיתון
-
06.
להכניס לתנור למשך 15 דקות ולאחר מכן להוריד את הטמפרטורה ל - 125 מעלות ולהמשיך לאפות שעה ועשרים דקות לא לפתוח את התנור במהלך האפייה
טיימר מופעל
-
07.
לאחר שעה ועשרים דקות להוציא את העוגה מהתנור ולשפוך עליה את השמנת החמוצה מעורבבת עם הסוכר ולהחזיר לתנור לחמש דקות ולכבות את התנור
-
08.
רצוי להשאיר את העוגה בתנור עד שהתנור מתקרר לגמרי עוגה שתמיד מצליחה
הכנת? כאן מדרגים