עוגת גבינה אפויה ורזה
עוגת גבינה אפויה קלאסית ורזה (באופן יחסי), מנה נהדרת לארוחת חג שבועות וכקינוח בכל אירוע

המרכיבים ל 12 מנות/תבנית בקוטר 26 ס"מ:
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 6 ביצים, מופרדות
- 1 כפית תמצית וניל
- גרידת לימון
- 3 כפות אבקת אינסטנט פודינג
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כוס גדושה סוכר (220 גרם)
- 6 כפות קורנפלור (60 גרם)
- 5 כפות קמח (50 גרם)
- 1/2 כוס חלב (180 מ"ל)
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1 כוס גדושה קמח (150 גרם)
- 1/4 כוס אבקת סוכר (40 גרם)
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 2 כפות חלב
- 750 גרם גבינה לבנה 5% או 9% שומן
- 250 גרם גבינת שמנת 30%
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את התחתית:מחממים תנור ל-180 מעלות.במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלב ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
-
02.
מהדקים את הבצק בשכבה אחידה לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה (אין צורך בצינון הבצק). דוקרים במזלג ואופים 15-10 דקות להזהבה.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את מלית הגבינה:מעלים את חום התנור ל 240 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים ליצירת סביבה עשירה באדים.מקפלים דף עיתון לרצועה בגובה דפנות התבנית ומשרים בקערה עם מים קרים.
-
04.
בקערה גדולה טורפים שני סוגי גבינה עם חלמונים, תמצית וניל ו-2/3 כוס סוכר, מנפים מעל קורנפלור וקמח וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים חלב וחמאה מומסת וטורפים לתערובת אחידה.
-
05.
במיקסר מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את יתרת הסוכר (1/2 כוס) בהדרגה ומקציפים לקבלת מבריק ויציב, אך לא נוקשה.
-
06.
טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
-
07.
יוצקים את התערובת לתבנית מעל התחתית האפויה. עוטפים את התבנית מבחוץ ברצועות העיתון המושרות במים.
-
08.
אופים בשני שלבים: בשלב ראשון אופים 15-10 דקות עד שפני העוגה הופכים לקרום יבש וזהוב.מנמיכים את חום התנור ל 160 מעלות. מוציאים את העוגה מהתנור בזמן שהוא מתקרר ומעבירים סכין בהיקף התבנית: מכניסים את הסכין לעומק 2 ס"מ ומשחררים את שולי העוגה כדי לאפשר לה להתרומם בחופשיות מבלי להדבק לשוליים (סיבה להתבקעות של הקרום).
טיימר מופעל
-
09.
בשלב שנימחזירים את העוגה לתנור ואופים עוד כשעה, עד שהעוגה שחומה, תפוחה. 10 אין לפתוח את התנור במשך שעה לאחר תום האפייה ומומלץ להימנע מכך עד שהעוגה מתקררת בתנור .