עוגת גבינה אפויה ללא בסיס, טעימה ומשובחת | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה אפויה ללא בסיס, טעימה ומשובחת

עוגת גבינה משובחת לא רק לאוהבי עוגות גבינה

מאת: לאה אליאס
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה אפויה ללא בסיס, טעימה ומשובחת

המרכיבים ל16 פרוסות:

  • 6 ביצים מופרדות
  • 300 גרם סוכר ( 1/2 1)
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • 1 מיכל גבינת שמנת 30% (225 גרם)
  • 50 גרם אינסטנט פודינג וניל (5 כפות)
  • 40 גרם קורנפלור (4 כפות)
לציפוי:
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 240 מ"ל חלב (1 כוס)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    מכינים את המילית: מקציפים חלבונים וכוס סוכר כ-5 דקות לקצף יציב אך לא יבש ומעבירים לקערה אחרת.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    שמים בקערת המיקסר את הגבינות, החלמונים, הסוכר הנותר, אינסטנט פודינג וקורנפלור. מקציפים לתערובת אחידה.

  • 04.

    מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינות ויוצקים לתבנית.

  • 05.

    אופים כשעה עד שהעוגה מזהיבה אבל עדיין רוטטת מעט במרכזה. מכבים את התנור ומאירים את העוגה בתוכו לפחות 3 שעות. מוציאים ועוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך הלילה.

  • 06.

    מכינים את הציפוי: מקציפים את החומרים לקרם יציב, יוצקים על העוגה ומחליקים.

  • 07.

    25pt">

  • 08.

    25pt; width:276pt">הנה גם מתכון לעוגת גבינה טרופית

הכנת? כאן מדרגים
(206)