עוגת גבינה אפויה עם אוכמניות
עוגת גבינה קלאסית שהיא גם מיוחדת! עוגת גבינה אפויה עם שכבה מיוחדת של גבינה ואוכמניות וציפוי של קצפת מפנקת עם אוכמניות. את האוכמניות אפשר גם להחליף בתותים
המרכיבים ל4 מנות:
- 4 גביעים (900 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
- 400 גרם סוכר
- 50 גרם קורנפלור
- 2 ביצים
- 1 כוס אוכמניות קפואות "סנפרוסט" טחונות למרקם חלק
- ½ מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
- 2 כפות ריבת אוכמניות
- חופן אוכמניות לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-150 מעלות.
-
02.
בקערה מערבבים בעזרת מטרפה את כל רכיבי העוגה למעט האוכמניות. מעבירים שליש מהתערובת לקערה נוספת ומערבבים עם האוכמניות הטחונות.
-
03.
משמנים את תבנית העוגה במעט שמן ומרפדים בנייר אפייה, גם את התחתית וגם את הדפנות. יוצקים לתוכה את התערובת הלבנה ומעליה את הסגולה. מיישרים ומעבירים לתנור עד להתייצבות אך מרכז עדיין רוטט, כשעתיים וחצי. מעבירים ללילה למקרר.
-
04.
מקציפים את השמנת עם ריבת אוכמניות לקצפת רכה אך עמידה. מורחים על פני העוגה הקרה. מפזרים אוכמניות ומחזירים לחצי שעה נוספת במקרר להתייצבות.
הידעת?
עוגות גבינה הן מהפופולריות ביותר בעולם העוגות, אולם הן קיבלו שם של עוגות קשות להכנה. אז חשוב לנו לדייק - עוגת גבינה לא חייבת להיות סיפור קשה להכנה: מתכון לעוגת גבינה קרמית מפנקת שיכולה להתאים לאירוח או לסוף השבוע. אז איך אפשר להכין עוגת גבינה שתהיה קרמית במיוחד? התחילו מכאן, עם מתכון לעוגת גבינה קלאסית שהיא גם מיוחדת! עוגת גבינה אפויה עם שכבה מיוחדת של גבינה ואוכמניות וציפוי של קצפת מפנקת עם אוכמניות. את האוכמניות אפשר גם להחליף בתותים. קינוח מושלם לחג השבועות.