מתכון עוגת אגוואט פיטפיט (גבינה מגובשת) אתיופית | השף הלבן

עוגת אגוואט פיטפיט (גבינה מגובשת) אתיופית

עוגת אגוואט פיטפיט (גבינה מגובשת) אתיופית, עוגת גבינה אתיופית

מאת: מתכון גולש
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת אגוואט פיטפיט (גבינה מגובשת) אתיופית

המרכיבים ל תבנית בקוטר 24 ס"מ:

לבצק דאבו קולו (לחם מסע) :
  • 250 גרם חמאה תנובה
  • 1 שמנת לבישול 15% השף הלבן
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 2 כוסות קמח שיפון מלא
  • 2 כוסות קמח לבן
לגרנאש :
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 2 שמנת להקצפה 38% השף הלבן
להכנת אגוואט פיטפיט (גבינה מגובשת):
  • 6 כוסות חלב 3% תנובה
  • 1 גביע קוטג' 5% תנובה
  • 1 גביע גיל תנובה
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15% תנובה
  • מיץ מחצי לימון
לקרם:
  • 200 גרם גבינת פרומעז תנובה
  • 2 שמנת הקצפה 38% השף הלבן
  • 8 כפות גדושות אינסטנד פודינג וניל
  • 6 כפות סוכר לבן
  • רבע כוס חלב 3% תנובה
  • 1 כף גרדת קליפת לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת דאבו קולו (עוגיות "לחם מסע") :

  • 02.

    מערבבים את כל המצרכים לבצק . מחלקים ל-4 חלקים . מכל חלק יוצרים "נקניק" של בצק . פורסים את הבצק ויוצרים מהפרוסות כדורים של בצק . משטחים מעט את הכדורים ואופים להזהבה (אפייה מהירה של 8-10 דקות). להכנת אגוואט פיטפיט (גבינה מגובשת):

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 03.

    מערבבים בסיר את כל המצרכים ומבשלים על אש קטנה (עד רתיחה) במהלך הבישול נוצרת גבינה שצפה למעלה (למטה נוצרים מי גבינה) . בכל פעם שצפה גבינה מרימיםאותה עם כף מחוררת ומעבירים לקערה . ממשיכים בתהליך עד שהתערובת תגיע לרתיחה ובסיר ישארו רק מי גבינה (שומרים עליהם , בהמשך יש טיפ לניצול מי הגבינה) . להכנת קרם העוגה :

  • 04.

    מקציפים שמנת ואינסטנד פודינג בקערה אחרת מקציפיפ את האגוואט פיטפיט (הגבינה שהוצאנו מהסיר) עם הסוכר , החלב , הפרומעז וגרדת הלימון מערבבים הכל בתנועות קיפול. להכנת הגרנאש :

  • 05.

    ממיסים את המצרכים על אש נמוכה עד כמעט רתיחה. להרכבת העוגה :

  • 06.

    מניחיםבתחתית התבנית עוגיות דאבו קולו (לחם מסע) בצפיפות ויוצקים עליהם מחצית מהגרנאש

  • 07.

    מכניסים שני שליש מקרם העוגה לשקית זילוף . מזלפים חצי מהשקית ספירלה של קרם .

  • 08.

    מפוררים עוגיות דאבו קולו (לחם מסע) לשיכבה אחידה ומזלפים מעל ספירלה את שאר הקרם מהשקית זילוף .

  • 09.

    מפוררים עוד עוגיות דאבו קולו (לחם מסע) לשיכבה אחידה .

  • 10.

    נשאר שליש מהקרם וחצי מהגרנאש . עכשיו מערבבים אותם בתנועות קיפול ומזלפים ספיראלה שתהיה גם הקישוט של העוגה

  • 11.

    מכסים בניילון ניצמד ומצננים במקרר למשך 12 שעות לפחות . טיפ : לחם משאריות מי גבינה . נשארו מי גבינה . מחממים אותם מעט (למגע יד נעים) . מוסיפים 2 כפות מלח 2 כפות סוכר 2 כפות שמן 2 כפות שמרים יבשים וקילו קמח . לשים בצק ומתפיחים עד שיכפיל את הנפח . מחלקים לארבעה כדורי בצק ואופים להשחמה . יוצא לחם עשיר בחלבונים .

הכנת? כאן מדרגים
(27)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.