מתכון לעוגת גבינה פאי תפוחים
עוגת גבינה או פאי תפוחים? אל תתלבטו! נטלי לוין משתפת אותנו במתכון נפלא שמשלב את שניהם

המרכיבים ל 12 מנות:
- 250 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר
- 1 כפית קינמון
- 120 גרם חמאת תנובה, מומסת
- 6 כפות (50 גרם) קמח
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר
- 50 גרם חמאת תנובה קרה, חתוכה לקוביות
- קורט מלח
- 1 כפית קינמון
- 3 תפוחים בינוניים מזן גראני סמית
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- מיץ מ-1/4 לימון
- 10 גרם חמאת תנובה
- 1 גביע (850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה השף הלבן
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 5 ביצים בגודל L, בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
הוראות הכנה:
-
01.
הבסיס: שמים את הביסקוויטים והקינמון במעבד מזון וטוחנים לאבקה דקה. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים עד שמתקבלים פירורים לחים. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים אותה לתחתית ולדפנות. מעבירים למקפיא ל-15 דקות לפחות.
טיימר מופעל
-
02.
קראמבל הקינמון: שמים את כל מרכיביו במעבד המזון ומעבדים לתערובת פירורית. שומרים במקפיא עד להרכבת העוגה.
-
03.
התפוחים המקורמלים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בינוניות. מפזרים את הסוכר בשכבה אחידה במחבת רחבה ומחממים על להבה בינונית-גבוהה עד שנוצר קרמל. מוסיפים את קוביות התפוחים, תמצית הווניל, מיץ הלימון והחמאה ומנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית. מבשלים 15-10 דקות, עד שהתפוחים מתרככים. מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
-
04.
מחממים את התנור ל-170 מעלות.
-
05.
המלית: שמים בקערה גדולה את הבלילה להכנת עוגת גבינה, הסוכר, תמצית הווניל, המלח וקליפת הלימון וטורפים לתערובת אחידה. ממשיכים לטרוף ומוסיפים את הביצים, בזו אחר זו. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים רק עד שהוא נטמע בבלילה .
-
06.
ההרכבה והאפייה: יוצקים את המלית על הבסיס. מסדרים עליה בעדינות את קוביות התפוחים ומפזרים את הקראמבל. אופים במשך 90-60 דקות, עד שהעוגה יציבה והפירורים זהובים. מצננים לטמפרטורת החדר, מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.
טיימר מופעל