עוגת גבינה עם תחתית פיסטוק וציפוי שוקולד | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה עם תחתית פיסטוק וציפוי שוקולד

כמה שהיא מרשימה, ככה היא לא מסובכת להכנה! עוגת גבינה אפויה עם תחתית פיסטוקים פריכה וציפוי שוקולד חלומי

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה עם פיסטוק וציפוי שוקולד
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל8-10:

לתחתית:
  • 6 ביצים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כוס (100 גרם) פיסטוקים טחונים
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
למלית:
  • 1 שקית (14 גרם) ג'לטין
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
  • 1 גביע (850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה השף הלבן
  • 1 גביע קרם פרש השף הלבן
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • 100 גרם אבקת סוכר
לציפוי:
  • 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% או שמנת להקצפה קרם וניל השף הלבן
  • חופן פיסטוקים קצוצים
גודל תבנית: 2 עוגות בקוטר 22 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית ומחממים תנור לחום 170 מעלות.

  • 02.

    מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר עם וו הקצפה במשך שש דקות עד לקבלת קצף יציב.

  • 03.

    מקפלים פנימה את שאר מרכיבי התחתית, יוצקים לתבנית ומכניסים לתנור לאפייה של 25 דקות עד להתייצבות התחתית. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 04.

    מערבבים את המים והג'לטין ומניחים בקערה בצד.

  • 05.

    טורפים בקערה את הבלילה להכנת עוגת הגבינה, הסוכר וקרם הפרש.

  • 06.

    מחממים את הג'לטין כ-30 שניות במיקרוגל לקבלת נוזל חלק. מוסיפים לקערת מלית הגבינה תוך טריפה.

  • 07.

    מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה, מאחדים בתנועות קיפול עם בלילת הגבינה.

  • 08.

    יוצקים את המלית שהתקבלה על תחתית העוגה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקפיא לחצי שעה.

  • 09.

    הכנת הציפוי: מחממים על להבה נמוכה את השמנת והשוקולד עד לקבלת רוטב שוקולד אחיד. מניחים על העוגה הקרה ומיישרים את הציפוי.

  • 10.

    מכסים את העוגה בניילון ומקפיאים ל-3 שעות לפחות.

הכנת? כאן מדרגים
(38)