עוגת שיש שוקולד ושקדים
עוגת שיש קלה להכנה. מומלצת עם התה/קפה של הבוקר או כקינוח.
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נטלי לוין
עיצוב: נטלי לוין
המרכיבים ל12 מנות / תבנית אינגליש קייק באורך 25 ס"מ:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- קורט מלח
- 100 גרם (3/4 כוס) קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפייה
- 50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
- 1 כפית קקאו כהה
- 50 גרם שוקולד צ'יפס מריר
- אבקת סוכר לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה או שמן.
-
02.
בקערה בינונית טורפים יחד שמנת מתוקה, ביצים, סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
03.
מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים שקדים טחונים ומערבבים בעדינות, רק עד שאחיד.
-
04.
יוצקים כ-2/3 מהתערובת לתוך התבנית.
-
05.
ליתרת התערובת מוסיפים קקאו ושוקולד צ'יפס ומערבבים עד שהם נטמעים והתערובת אחידה.
-
06.
יוצקים את התערובת הכהה על גבי התערובת הבהירה ובעזרת סכין יוצרים צורת שיש.
-
07.
אופים במשך כ-35-25 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
טיימר מופעל
-
08.
מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים