מתכון עוגת דבש־תמרים ותאנים | השף הלבן

עוגת דבש־תמרים ותאנים

עוגת התאנים- החלה הזדמנות מעולה לשלב אותם גם באפייה!

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת דבש־תמרים ותאנים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8 מנותתבנית בקוטר 24-22 ס"מ:

  • 5 גרם חמאה לשימון התבנית + 2 כפות סוכר לבן לזרייה
  • 150 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • 0.5 כוס (100 גרם) סוכר חום
  • 0.5 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 0.5 כוס (125 מ"ל) סילאן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים גדולות טרופות
  • 1 כוס (125 גרם) קמח לבן
  • 1.25 כוסות (160 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפיות אבקת קקאו
  • 0.5 כפית קינמון טחון
  • 1 כף קפה נמס (מגורען או אבקה)
  • 0.33 כוס (85 מ"ל) מים פושרים
  • 8-6 תאנים בשלות חצויות
לעיטור:
  • 2 כפות שקדים גרוסים או קצוצים דק
  • 1 כף סוכר לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופו ההכנה:

  • 02.

    משמנים היטב ב־5 גרם חמאה תבנית עגולה בקוטר 24-22 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה בעיגול של נייר אפייה. זורים 2 כפות סוכר על הדפנות המשומנות. מנערים את העודפים לכיור. מכניסים את התבנית למקרר. מחממים תנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).

  • 03.

    שמים חמאה, סוכר חום וסוכר לבן, סילאן ותמצית וניל בקערה, ומערבלים במשך 4-3 דקות עד שהתערובת אוורירית והסוכר נמס (אם החמאה רכה מאוד, אפשר גם לטרוף במטרף ידני). מוסיפים את הביצים הטרופות בהדרגה, ומערבלים או טורפים היטב אחרי כל הוספה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מנפים פנימה קמחים, אבקת אפייה, אבקת קקאו וקינמון. ממסים את הקפה במים הפושרים, מוסיפים לקערה, ומערבלים או טורפים רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושים.

  • 05.

    מעבירים את התערובת לתבנית, ומחליקים את פניה. מסדרים את חצאי התאנים על תערובת העוגה, כשצדם החתוך כלפי מעלה. זורים למעלה שקדים קצוצים וכף סוכר לעיטור.

  • 06.

    אופים במרכז התנור במשך 55-45 דקות (תלוי בקוטר התבנית), עד שמרכז העוגה קפיצי למגע (היזהרו מאפיית יתר, שתייבש את העוגה). מוציאים מהתנור ומצננים.הערה: לגרסה פרווה, אפשר להחליף את החמאה ב־125 גרם שמן קוקוס מכבישה קרה, או ב־½ כוס + 1 כף (140 מ"ל) שמן תירס או שמן חמנייה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(27)