מאפינס נקטרינות בטעם וניל | השף הלבן

מאפינס נקטרינות בטעם וניל

עוגות אישיות קלות הכנה מפירות העונה. רוצים לגוון? החליפו את היופלה ביופלה אפרסק (או ביופלה פרי אחר). מגישים את המאפין עם כף יופלה מעל או ליד.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס נקטרינות בטעם וניל
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8:

  • 2 נקטרינות אדומות בינוניות
  • 60 גרם חמאת תנובה
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 גביע (150 גרם) יופלה במתיקות מעודנת או בטעם אפרסק
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 כוס (125 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית קינמון
  • גביע יופלה פרי נוסף להגשה
גודל תבנית: תבנית 8 שקעים למאפינס מסיליקון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתכנית טורבו). מניחים תבנית 8 שקעים למאפינס מסיליקון על תבנית אפייה שטוחה (אפשר גם להשתמש בקוקוטים חד־פעמיים לאפייה). חוצים ומגלענים את הנקטרינות וחותכים אותן לפלחים דקיקים.

  • 02.

    מכינים את תערובת המאפינס. מערבלים את החמאה עם סוכר, קליפת לימון ותמצית וניל לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה ומערבלים היטב. מוסיפים יופלה, וניל וקמח מנופה עם אבקת אפייה ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה.

  • 03.

    מחלקים את תערובת המאפינס בין השקעים בתבנית. מקפיצים את פלחי הנקטרינה בקינמון ודוחקים אותם לתוך הבצק כשהם "עומדים" זקופים. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 25-22 דקות עד שהמאפינס זהובות ומרכזן יציב למגע. מצננים בתבנית במשך 5 דקות לפני שמשחררים את העוגות מהשקעים ומעבירים לצינון על רשת מתכת.

    טיימר מופעל
    00:22:00

הידעת?

טיפ: אני אוהבת להבריש את העוגות החמות בנפאז' (ציפוי ג'לטיני שקוף מבריק שקונים בחנויות מתמחות) או בריבת משמש חלקה שחוממה עם מעט מיץ לימון עד להמסה, כדי להוסיף להן ברק ולשמור על המראה הרענן של פלחי הפרי.

הכנת? כאן מדרגים
(0)