לזניית זוקיני ללא גלוטן
ללזניה הזאת יש טריק מיוחד שהופך אותה לטעימה בטירוף ולנטולת גלוטן- את דפי הפסטה מחליפים קישואי זוקיני! מתכון נהדר של דור משה

המרכיבים ל 4-6:
- 2 כפות שמן זית
- בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
- 4 שיני שום, פרוסים דק
- 2 עגבניות, קצוצות לקוביות קטנות
- 1 פחית (400 גרם) עגבניות מרוסקות
- מלח, פלפל
- 3 קישואי זוקיני גדולים, פרוסים לעלים בעזרת קולפן
- 1 גביע קוטג' 3% "תנובה"
- 150 גרם גבינת עמק 5% "תנובה", מגוררת
- 100 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 180º.
-
02.
במחבת בינונית, מחממים על להבה בינונית את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום ומטגנים כשלוש דקות נוספות.
-
03.
מוסיפים את העגבניות, ממליחים, מכסים את המחבת ומבשלים עם מכסה כחמש דקות.
-
04.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מלח ופלפל ומבשלים על להבה נמוכה למשך עשר דקות נוספות מורידים מהאש.
-
05.
בתבנית האפייה יוצקים מעט רוטב על מנת שיכסה את התחתית בשכבה דקיקה. מניחים בצפיפות את סרטי הקישואים אחד לצד השני.
-
06.
מורחים מעל שליש מכמות הרוטב, חצי מכמות הקוטג' וחצי מגבינת העמק. מכסים בשכבת קישואים נוספת ומרכיבים באותו הסדר- שליש מכמות הרוטב, את שארית הקוטג' ושארית גבינת העמק.
-
07.
מכסים בשכבת קישואים, מכסים ביתרת הרוטב ומפזרים באופן אחיד את גבינת המוצרלה. אופים כחצי שעה, או עד שהגבינה מתחילה להשחים.