לזניה בסיר אחד של רון יוחננוב | השף הלבן

לזניה בסיר אחד של רון יוחננוב

על פסטה בסיר אחד כולנו שמענו, אבל – מה עם לזניה בסיר אחד? מתכון קל וטעים של רון יוחננוב למנה האהובה, עם פתיתי טריו של השף הלבן

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניה בסיר אחד של רון יוחננוב
צילום: רון יוחננוב עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל5-6 מנות:

  • ליטר מים - בדיוק
  • חבילת עלי לזניה (500 גרם) מכל סוג שאוהבים
  • חופן עלי בזיליקום טריים
  • סלסלת עגבניות שרי חתוכות (אפשר גם עגבניות רגילות)
  • בצל סגול שלם חתוך לפרוסות דקות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • צ׳ילי יבש או טרי - אם אוהבים פיקנטיות
  • כף גדושה של פסטו איכותי
  • כף פפריקה מתוקה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול של השף הלבן
  • מלח / פלפל שחור
להקרמה:
  • שקית פתיתי טריו של השף הלבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר סוטאז' מניחים את עלי הלזניה שבורים, העגבניות, הבצל, השום, השמנת, בזיליקום ושאר המרכיבים.

  • 02.

    מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה (ללא מכסה) ומערבבים היטב כך שלא יווצרו גושים של עלי לזניה.

  • 03.

    לאחר כ-5 דקות רתיחה להתחיל לערבב ולבשל עוד כ-10 דקות עד שכל המים נספגים והפסטה מוכנה וריחנית.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מנמיכים את הלהבה, ושופכים מעל את פתיתי הגבינה

  • 05.

    מכסים את הסיר ומבשלים מספר דקות עד שהפסטה מוכנה.

  • 06.

    מגישים חם – בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(2)