לזנייה מגולגלת פרווה - עם ירקות קלויים | השף הלבן

לזנייה מגולגלת עם ירקות קלויים

ארוחת צהריים? בקלי קלות! הנה מתכון ללזניית ירקות נפלאה פרווה

מאת: עוז תלם
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דניאל לילה עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 1 גביעי (250 גרם) (250 גרם) סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טוסקנה סויה תנובה
  • 6 דפי לזנייה
  • 1 חציל בגודל בינוני מנוקה מהקצה העליון
  • 2-3 קישואים בגודל בינוני מנוקים מהקצוות
  • 6-8 כפות שמן זית
  • קורט מלח
  • 1.5 כוסות עגבניות מבושלות מסוננות
  • חופן עלי אורגנו

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    חוצים את החציל לאורך, מניחים על קרש חיתוך עם הצד החתוך כלפי מטה וחותכים לאורך לרצועות בעובי ½ ס"מ.

  • 03.

    חותכים את הקישואים לאורך לעובי 1/3 ס"מ בערך.

  • 04.

    מחלקים את פרוסות החצילים בין 2 תבניות עם נייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במעט מלח.

  • 05.

    מעבירים לתנור ואופים 20 דקות עד שהחצילים רכים ומתקפלים בקלות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    במקביל, מחממים מחבת רחבת עם שמן זית. מניחים במחבת שכבה אחת של פרוסות קישואים וקולים 1-2 דקות מכל צד, עד שמתרככים (ניתן לקפל בקלות רצועת קישוא) ומזהיבים מעט. מוציאים לצלחת וחוזרים על הפעולה עם שאר הקישואים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 07.

    בסיר עם מים רותחים מומלחים מבשלים את דפי הלזניה 6 דקות או עד שהם רכים ומתקפלים בקלות במהלך הבישול חשוב לערבב היטב כדי שדפי הלזניה לא ידבקו זה לזה. מסננים ושוטפים היטב במים קרים.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 08.

    בתחתית תבנית עמוקה קטנה בקערה מערבבים את העגבניות המרוסקות המסוננות עם 2 כפות שמן זית, מלח ועלי אורגנו (הרוטב צריך להגיע ל1/2 גובה התבנית, מוציאים עודפים או מוסיפים עוד קצת עגבניות אם צריך).

  • 09.

    חוצים את דפי הלזנייה המבושלים לאורכם.

  • 10.

    פורסים את דפי הלזניה החצויים על קרש חיתוך נקי. על כל דף מורחים כף שטוחה ממרח סויה טוסקנה, מניחים 1-2 פרוסות חציל ו-2-3 פרוסות קישוא (כך שיכסו את הדף). מגלגלים לרולים ומניחים את הרולים בתבנית (בתוך הרוטב).

  • 11.

    אוטמים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום. אופים 30 דקות (עדיין ב-180 מעלות) עד שדפי הלזנייה מבושלים לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 12.

    מסירים את הכיסוי (זהירות אדים), מזלפים מעל שמן זית ומחזירים לתנור ל-10 דקות להזהבה קלה. מוציאים ומגישים מיד.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.