פטריות ממולאות בגבינה ואגוזים - שדרוג למנה חלבית | השף הלבן

פטריות ממולאות בגבינה ואגוזים

מתכון לפטריות שמפיניון ממולאות בגבינת שמנת, רוקפור ואגוזים – מנה ראשונה מושלמת או תוספת למנה עיקרית חלבית, הולך במיוחד עם יין לבן מרענן

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פטריות ממולאות בגבינה ואגוזים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8 מנות:

  • 8 פטריות שמפיניון גדולות למילוי
מלית:
  • ½ גביע גבינת שמנת בטעם שום־שמיר
  • 50 גרם גבינת רוקפור
  • 3 כפות אגוזי מלך טחונים
  • 2 כפות פירורי לחם מוזהבים
ציפוי:
  • 2 כפות פירורי לחם מוזהבים
  • 2 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן" דק
  • קורט פפריקה מתוקה
  • 60 גרם חמאה מומסת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מנתקים את הגבעולים מכובעי הפטריות. מחממים תנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית אפייה בינונית בנייר אפייה.

  • 02.

    להכנת המלית:

  • 03.

    מערבבים יחד את שני סוגי הגבינות. מוסיפים אגוזים טחונים ופירורי לחם ומערבבים שוב. נוטלים כפות מלאות מתערובת הגבינות, וממלאים בהן את כובעי הפטריות כך שתיווצר גבעה מעוגלת של מלית שתבלוט מעל הפתח שבכובע הפטרייה.

  • 04.

    להכנת הציפוי:

  • 05.

    מערבבים את פירורי הלחם עם הפרמזן ועם הפפריקה בקערית בינונית. נוטלים פטרייה ממולאת, הופכים וטובלים את "גבעת" המילוי בתערובת פירורי הלחם והגבינה.

  • 06.

    משמנים את נייר הריפוד בתבנית האפייה במעט מהחמאה המומסת. מסדרים את הפטריות בתבנית, כשצד המלית כלפי מעלה. יוצקים את שארית החמאה המומסת על הפטריות, וזורים עליהן את תערובת הפירורים הנותרת.

  • 07.

    אופים בתנור החם במשך 20-18 דקות, עד שציפוי הפירורים זהוב ופריך.

    טיימר מופעל
    00:18:00
  • 08.

    הצעת הגשה:

  • 09.

    מגישים חם או פושר, כחטיף, או עם סלט חסה ועגבניות זרוי באגוזים ובפירורי פרמזן.

הכנת? כאן מדרגים
(1984)