שקשוקה
מתכון שקשוקה שכל אחד יכול להכין עם רוטב עגבניות עשיר בעגבניות טריות, פלפל ירוק חריף ופלפלים אדומים. תוכלו לשדרג אותה עם גבינות, ביצים ותוספות אחרות.
איך להכין שקשוקה נפלאה? המאכל המסורתי שמככב באופן קבוע בכל בית ישראלי מחכה לכם במתכון לשקשקוקה קלאסית, פיקנטית, מלאת טעמים וקלה מאוד להכנה, שניתן להתאים בקלות לטעמכם ולשדרג עם תוספות חדשות.
המרכיבים ל5-6 מנות:
- חצי כוס שמן זית / סויה / קנולה
- 6 עגבניות גדולות קלופות (לא חייבים לקלוף את העגבניות אך מומלץ!)
- 3 שיני שום קלופות
- 2 פלפלים חריפים ירוקים מנוקים מחרצנים
- 3 פלפלים אדומים מתוקים חתוכים גס
- 3 כפות גדושות של רסק עגבניות
- 1 כף כמון
- מלח (לפי הטעם)
- פפריקה מתוקה (לפי הטעם)
- פפריקה חריפה (לפי הטעם)
- פלפל שחור (לפי הטעם)
- 5-6 ביצים (לפי כמות האנשים)
- קוביות גבינת פטה פיראוס / גבינה בולגרית פיראוס / גבינה צהובה
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים בהכנת הרוטב. חותכים את העגבניות והפלפל החריף למרובעים קטנטנים, ואת הפלפלים האדומים לחתיכות גסות.
-
02.
מניחים במחבת חצי כוס שמן. מחממים אותה במשך 30-40 שניות, מוסיפים למחבת את הפלפלים ומבשלים במשך 3-4 דקות עד שהם מתרככים מעט.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות למחבת, מערבבים בעדינות, מנמיכים את החום לאש בינונית, סוגרים את המחבת ומבשלים במשך 6-7 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
קוצצים את השום דק דק ומוסיפים אותו למחבת.
-
05.
מוסיפים את רסק העגבניות, השום והתבלינים למחבת, מערבבים וממתינים 1-2 דקות להתאחדות הטעמים.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים את הביצים למחבת, מכסים אותה במכסה ומבשלים במשך 7 דקות עד שהביצים מוכנות. מומלץ להוסיף בשלב זה גם קוביות גבינה בולגרית או פתיתי פטה של פיראוס, או גבינה עמק.
טיימר מופעל
-
07.
בתיאבון!