מתכון מצה מגולגלת במילוי גבינה לבנה ובטטה
מנה קלה ומנצחת לפסח – מצה מגולגלת עם גבינה לבנה של תנובה שתעשה לכם חג טעים במיוחד
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: עומר ישכיל
עיצוב: עומר ישכיל
המרכיבים ל8 יחידות רולים מגולגלים :
למלית:
- 1 בטטה בינונית
- 1 גבינה לבנה 5% 250 גרם של תנובה
- 100 גרם פתיתי טריו של השף הלבן
- כפית מלח
- קורט סוכר
לטבילה והרכבה
- 1 כוס חלב תנובה
- 4 מצות
הוראות הכנה:
-
01.
עוטפים בטטה בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה, או עד לריכוך מלא של הבטטה.
-
02.
מחממים כוס חלב במיקרו, שופכים לכלי שטוח וטובלים את המצות בחלב החם למשך דקה.
-
03.
מעבירים את המצות למגבת או נייר סופג ומניחים בצד למשך רבע שעה לפחות.
-
04.
מקלפים את הבטטה, מרסקים בעזרת מזלג ומעבירים לקערה.
-
05.
מוסיפים לקערה גבינה לבנה, פתיתי טריו ותיבול, מערבבים היטב עד לקבלת מלית אחידה.
-
06.
חוצים את המצה הרטובה לחצי, שמים בכל חצי כף מלית ומגלגלים לרולים.
-
07.
מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את הרולים כ-3 דקות בכל צד עד להשחמה.
טיימר מופעל
-
08.
מגישים חם לצד רוטב שאוהבים, בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים