מתכון מצה מגולגלת במילוי גבינה לבנה ובטטה | השף הלבן

מתכון מצה מגולגלת במילוי גבינה לבנה ובטטה

מנה קלה ומנצחת לפסח – מצה מגולגלת עם גבינה לבנה של תנובה שתעשה לכם חג טעים במיוחד

מאת: עומר ישכיל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מצה מגולגלת השף הלבן
צילום: עומר ישכיל עיצוב: עומר ישכיל

המרכיבים ל8 יחידות רולים מגולגלים :

למלית:
  • 1 בטטה בינונית
  • 1 גבינה לבנה 5% 250 גרם של תנובה
  • 100 גרם פתיתי טריו של השף הלבן
  • כפית מלח
  • קורט סוכר
לטבילה והרכבה
  • 1 כוס חלב תנובה
  • 4 מצות

הוראות הכנה:

  • 01.

    עוטפים בטטה בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה, או עד לריכוך מלא של הבטטה.

  • 02.

    מחממים כוס חלב במיקרו, שופכים לכלי שטוח וטובלים את המצות בחלב החם למשך דקה.

  • 03.

    מעבירים את המצות למגבת או נייר סופג ומניחים בצד למשך רבע שעה לפחות.

  • 04.

    מקלפים את הבטטה, מרסקים בעזרת מזלג ומעבירים לקערה.

  • 05.

    מוסיפים לקערה גבינה לבנה, פתיתי טריו ותיבול, מערבבים היטב עד לקבלת מלית אחידה.

  • 06.

    חוצים את המצה הרטובה לחצי, שמים בכל חצי כף מלית ומגלגלים לרולים.

  • 07.

    מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את הרולים כ-3 דקות בכל צד עד להשחמה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 08.

    מגישים חם לצד רוטב שאוהבים, בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(3)