פיתה דרוזית עם לאבנה | השף הלבן

פיתה דרוזית עם לאבנה

פיתה דקה עם פטנט שעושים על מחבת עם לאבנה עזים של פיראוס

מאת: שחר ואורן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פיתה דרוזית לאבנה - שחר ואורן

המרכיבים ל8 יחידות:

לפיתה הדרוזית:
  • 3 כוסות קמח (420 גרם)
  • כוס מים (250 גרם)
  • כפית מלח
למילוי:
  • לאבנה עיזים של פיראוס
  • שמן זית
  • זעתר

הוראות הכנה:

  • 01.

    נניח את הבצק במיקסר במהירות גבוהה עד שמתקבל בצק חלק ומבריק שנפרד מהדפנות.

  • 02.

    הגלוטן החזק ישמור על הבצק שלם ולא ייקרע ברידוד.

  • 03.

    מחלקים את הבצק ל-8 כדורים, מעצבים לכדור, מועכים מעט עם היד לצורת דיסקית ומניחים כחצי שעה למנוחה (חייבים לכסות שלא יתייבשו).

  • 04.

    מותחים את הבצק עם הידיים כל פעם קצת, בזהירות לא לקרוע את הבצק. אם מרגישים התנגדות, אפשר לתת עוד כמה דקות מנוחה ולהמשיך.

  • 05.

    מחממים מחבת גדולה הפוכה או סוטאז הפוך על הגז בלהבה חזקה.

  • 06.

    מניחים על הבצק המרודד מכסה של סיר, ויחד איתו מרימים את הבצק וזה שומר עליו מתוח.

  • 07.

    מניחים את הבצק בעזרת המכסה על התחתית החמה ונטעם אחרי 30 שניות עד דקה.

  • 08.

    האפייה מאוד מהירה ולא להתפתות להשאיר עוד על המחבת כי זה יתייבש.

  • 09.

    מוציאים ומכסים ישר במגבת כדי לשמור על הלחות.

  • 10.

    מורחים לאבנה עזים של פיראוס שמיוצרת בשיטה מסורתית, מזלפים שמן זית, מפזרים זעתר ומלח גס.

  • 11.

    מניחים שכבה נוספת של לאפה וגם עליה מורחים לאבנה ומפזרים שמן זית, זעתר ומלח. הסיבה לעשות שכבה כפולה היא שלאחר הגלגול, נקבל מספר רב של שכבות כמו הדבר האמתי.

  • 12.

    מגלגלים, חותכים ונותנים לזה לנוח מספר דקות לפני שאוכלים, ככה הלאבנה נספגת בתוך הלאפה והכל הופך להיות עשיר יותר.

הכנת? כאן מדרגים
(1)