פיתה דרוזית עם לאבנה
פיתה דקה עם פטנט שעושים על מחבת עם לאבנה עזים של פיראוס
המרכיבים ל8 יחידות:
- 3 כוסות קמח (420 גרם)
- כוס מים (250 גרם)
- כפית מלח
- לאבנה עיזים של פיראוס
- שמן זית
- זעתר
הוראות הכנה:
-
01.
נניח את הבצק במיקסר במהירות גבוהה עד שמתקבל בצק חלק ומבריק שנפרד מהדפנות.
-
02.
הגלוטן החזק ישמור על הבצק שלם ולא ייקרע ברידוד.
-
03.
מחלקים את הבצק ל-8 כדורים, מעצבים לכדור, מועכים מעט עם היד לצורת דיסקית ומניחים כחצי שעה למנוחה (חייבים לכסות שלא יתייבשו).
-
04.
מותחים את הבצק עם הידיים כל פעם קצת, בזהירות לא לקרוע את הבצק. אם מרגישים התנגדות, אפשר לתת עוד כמה דקות מנוחה ולהמשיך.
-
05.
מחממים מחבת גדולה הפוכה או סוטאז הפוך על הגז בלהבה חזקה.
-
06.
מניחים על הבצק המרודד מכסה של סיר, ויחד איתו מרימים את הבצק וזה שומר עליו מתוח.
-
07.
מניחים את הבצק בעזרת המכסה על התחתית החמה ונטעם אחרי 30 שניות עד דקה.
-
08.
האפייה מאוד מהירה ולא להתפתות להשאיר עוד על המחבת כי זה יתייבש.
-
09.
מוציאים ומכסים ישר במגבת כדי לשמור על הלחות.
-
10.
מורחים לאבנה עזים של פיראוס שמיוצרת בשיטה מסורתית, מזלפים שמן זית, מפזרים זעתר ומלח גס.
-
11.
מניחים שכבה נוספת של לאפה וגם עליה מורחים לאבנה ומפזרים שמן זית, זעתר ומלח. הסיבה לעשות שכבה כפולה היא שלאחר הגלגול, נקבל מספר רב של שכבות כמו הדבר האמתי.
-
12.
מגלגלים, חותכים ונותנים לזה לנוח מספר דקות לפני שאוכלים, ככה הלאבנה נספגת בתוך הלאפה והכל הופך להיות עשיר יותר.