חביתת תרד וגבינה לבנה | השף הלבן

חביתת תרד וגבינה לבנה

חביתת תרד וגבינה לבנה – בריאה, מאוזנת, וכל כך טעימה

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קל רמת מיומנות
חביתת תרד וגבינה לבנה
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל6 מנות:
  • 1 בטטה קלופה
  • 1 בצל סגול
  • 1 קישוא
  • 4-5 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • 7 ביצים
  • 1 חבילה גבינה לבנה 5% של תנובה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 2 כוסות עלי תרד דקים טריים
גודל תבנית: תבנית 22-24
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    חותכים את הבטטה והבצל לרבעים ואז לפרוסות דקות.

  • 03.

    חותכים את הקישוא לחצי ואז לפרוסות דקות.

  • 04.

    שמים את הירקות בקערה, מזלפים עליהם שמן, מפזרים מלח ומערבבים.

  • 05.

    מעבירים לתבנית, משטחים ואופים 30 דקות. מדי 10 דקות מערבבים לאפייה אחידה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    בקערה טורפים ביצים, גבינה, מלח ופלפל. מוסיפים את התרד ומערבבים קלות.

  • 07.

    בתבנית משומנת היטב בקוטר 24 שמים מחצית מהירקות הקלויים ועליהן מוזגים את הביצים ותרד. מוסיפים את המחצית השנייה של הירקות ומפזרים מלמעלה.

  • 08.

    אופים על 180 מעלות טורבו 30-40 דקות עד שהחביתה יציבה ומעט שחומה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 09.

    אוכלים חם לוהט עם סלט.

הידעת?

*אם אין לכם תרד שימו פטרוזיליה, אם אין בטטה, שימו פלפל אדום.

הכנת? כאן מדרגים
(2)