מתכון לדג דניס צלוי בפסטו עשבי תיבול
לחובבי דגים ולארוחות ערב מרשימות ומלאות בטעמים מתכון מדג דניס

המרכיבים ל 4 מנות:
- 4 דגי דניס נקיים מקשקשים
- פלחי לימון לקישוט המנה
- חופן תערובת ענפי עשבי תיבול לקישוט המנה (פטרוזיליה, כוסברה וכיו"ב)
- שמן זית
- 2 חופן של עלי בזיליקום
- 1/2חופן של כוסברה טרייה
- חופן של עלי פטרוזיליה טרייה
- חופן עלי מרווה טרייה
- עלים מענף אורגנו טרי
- עלים מענף טרגון טרי
- 3 שיני שום טריות, חתוכות גס
- 1/2 כוס יין לבן
- 1/3 כוס אגוזי מלך
- 2 כפות פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן
- 2 קורט מלח גס
- קורט בינוני של צ'ילי חריף גרוס מיובש
- מיץ מחצי לימון
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנת המתכון:
-
02.
אם הדג קפוא, מפשירים אותו לכמה שעות במקרר.
-
03.
שוטפים את הדגים ומייבשים קלות עם נייר מגבת.
-
04.
חותכים בכל צד של הדג 4 חתכים אלכסוניים, על פני העור כלפי עומק הדג , לרוחבה של בטן הדג, מקפידים על מרחק של ס"מ וחצי לערך מחתך לחתך.
-
05.
מעבירים את הדגים אל תבנית עמוקה מעט.
-
06.
שוטפים היטב את עשבי התיבול ומייבשים.
-
07.
טוחנים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון: מוסיפים מהשמן חצי כוס ובמהלך הטחינה מזליפים עוד שמן זית עד לקבלת מרקם מעט סמיך.
-
08.
יוצקים מהרוטב משני צידי הדגים. מורחים היטב את כל הדג מבפנים ובחוץ, מכסים בניילון נצמד ומניחים לשעה במקרר.
-
09.
מוציאים את הדג מהמקרר ומניחים לו לחזור לטמפרטורה קרובה לטמפרטורת החדר (כ-10 דקות).
טיימר מופעל
-
10.
מחממים מחבת גריל ומשמנים היטב בשמן קנולה.
-
11.
יוצקים מעט שמן זית בבטן הדגים, מוציאים את הדגים מהתבנית אל המחבת החמה מאוד, מורידים מעט מהפסטו שעל הדג אל התבנית.
-
12.
צולים צד אחד במשך 4 דקות לערך, אוחזים עם קליפס בראש הדג ומרימים כלפי הזנב והופכים את הדג לצליית הצד השני. לקראת סיום צליית הדג יוצקים את שאריות הפסטו שנשארו בתבנית על פני הדג לצלייה קלה. כאשר הדג נפרד בקלות מהמחבת הוא מוכן. יש להקפיד שלא לצלות יתר על המידה.
טיימר מופעל
-
13.
מגישים מיד בעוד הדגים חמים, בליווי פלחי לימון וענפי עשבי תיבול טריים לצד הדג.הנה מתכון נוסף לדג דניס שלם בגריל