אצבעות פילה אמנון במעטפת עלי גפן
לנשנוש, בראנץ' או אירוח חגיגי: אצבעות פילה אמנון עטופות בעלי גפן עם טאץ' לימוני מרענן. ואפילו סידרנו לכם מתכון לרוטב לצד!
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל4-5 מנות:
- 5 יחידות פילה אמנון "דגי תנובה" מופשרים על פי ההוראות שעל האריזה
- 1 צנצנת עלי גפן במי מלח
- 2 לימונים חתוכים לפרוסות ורבעים
- 1/2 כוס שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- קורט מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס
לרוטב:
- 1 גביע יוגורט תנובה 5% BIO
- חופן עירית קצוצה
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 כף מיונז
- קורט מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
גודל תבנית: תבנית מלבנית בינונית
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים כל יחידת פילה אמנון ל-2 אצבעות מאורכות ועוטפים את מרכז אצבע הדג בעלה גפן
-
02.
מסדרים בתבנית את אצבעות הדג העטופות ואת רבעי הלימונים ביניהם
-
03.
מערבבים בקערה שמן זית, לימון, מלח ופלפל ומוזגים על אצבעות הדג
-
04.
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ל-40 דקות
טיימר מופעל
-
05.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים לצד אצבעות האמנון. בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים