ממרח אבוקדו, שמנת חמוצה וגבינה בולגרית
חוגגים את עונת האבוקדו עם ממרח נפלא ופשוט להכנה שישדרג כל כריך
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל2 מנות:
- 400 גרם אבוקדו (2 בינוניים או 1.5 גדולים)
- 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 0.5 גביע (100 מ"ל, או 1 גביע "חצי מנה") שמנת חמוצה "תנובה"
- 0.5 כוס עלי כוסברה
- 6 עלי נענע גדולים
- 6-3 ס"מ פלפלון ירוק חריף (או יותר, לפי הטעם)
- 50 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5%
- 0.5 כפית פלפל לבן טחון
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
קולפים את האבוקדו, מגלענים וחותכים לקוביות גדולות. שמים את קוביות האבוקדו במכל של הממחה או של מעבד המזון, מוסיפים מיץ לימון, שמנת חמוצה, כוסברה, נענע ופלפל חריף, ומערבלים לתערובת אחידה.
-
02.
מוסיפים למכל גבינה בולגרית ופלפל, וממשיכים לערבל לתערובת חלקה. מתבלים במלח לפי הטעם ומערבלים שוב.
-
03.
מעבירים את הממרח לקערת הגשה. מגישים עם ירקות חתוכים, עם קרקרים, או עם לחם - טרי או קלוי.
הכנת? כאן מדרגים