מתכון גבינת יוגורט בעשבי תיבול | השף הלבן

גבינת יוגורט בעשבי תיבול

פשוט תענוג! בואו ללמוד להכין גבינה תוצרת בית מעולה ומתובלת בעשבי תיבול

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גבינת יוגורט בעשבי תיבול
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל500 גרם:

  • 1 כד (1.5 ליטר) יוגורט "תנובה" 4% למזיגה
  • ½ כף מלח
  • שמן זית
  • צנוברים מטוגנים
  • עשבי תיבול קצוצים (ריחן, אורגנו, קורנית)
  • סומאק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים מסננת גדולה המונחת מעל קערה ביריעת כותנה גדולה. מערבבים את המלח לתוך היוגורט ויוצקים למסננת. מרימים את שולי הבד וקושרים מעל היוגורט.

  • 02.

    תולים את צרור היוגורט מעל קערה, סוחטים קלות ומשהים לטפטוף למשך 5-3 שעות, עד שכמות הנוזלים בקערה מגיעה ל־3-½3 כוסות (850-750 מ"ל).

  • 03.

    מעבירים את הגבינה לכלי אחסון ושומרים במקרר. להגשה, יוצקים על הגבינה שמן זית וזורים צנוברים, עשבי תיבול וסומאק.

הכנת? כאן מדרגים
(40)