מתכון גבינת יוגורט בעשבי תיבול | השף הלבן

גבינת יוגורט בעשבי תיבול

פשוט תענוג! בואו ללמוד להכין גבינה תוצרת בית מעולה ומתובלת בעשבי תיבול

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גבינת יוגורט בעשבי תיבול
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 500 גרם:

  • 1 כד (1.5 ליטר) יוגורט "תנובה" 4% למזיגה
  • ½ כף מלח
  • שמן זית
  • צנוברים מטוגנים
  • עשבי תיבול קצוצים (ריחן, אורגנו, קורנית)
  • סומאק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים מסננת גדולה המונחת מעל קערה ביריעת כותנה גדולה. מערבבים את המלח לתוך היוגורט ויוצקים למסננת. מרימים את שולי הבד וקושרים מעל היוגורט.

  • 02.

    תולים את צרור היוגורט מעל קערה, סוחטים קלות ומשהים לטפטוף למשך 5-3 שעות, עד שכמות הנוזלים בקערה מגיעה ל־3-½3 כוסות (850-750 מ"ל).

  • 03.

    מעבירים את הגבינה לכלי אחסון ושומרים במקרר. להגשה, יוצקים על הגבינה שמן זית וזורים צנוברים, עשבי תיבול וסומאק.

הכנת? כאן מדרגים
(40)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.