טוסט חמד במחבת | השף הלבן

טוסט חמד במחבת

כריך משובח, שמורכב מחלה מתוקה, גבינת חמד מותכת ותותים בבלסמי. קורנית ומעט חמאה וקונפיטורה תות תורמות לטעם המושלם.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טוסט חמד במחבת
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל1:

  • 2 תותים בינוניים חתוכים לרבעים לאורכם
  • ½ כפית חומץ בלסמי
  • 2 פרוסות עבות של חלה מתוקה
  • 75 גרם גבינת חמד 16% "פיראוס"
  • 1 כפית קונפיטורה תותים חלקה (עדיף מעדן פרי - קונפיטורה 100% פרי)
  • קורט קורנית (טימין) מיובשת
  • מעט חמאה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים פרוסת חלה על צלחת, ומורחים אותה בשכבה דקה של קונפיטורה. מסדרים על הפרוסה המרוחה את פרוסות החמד וזורים עליהן קורנית.

  • 02.

    מחממים חצי כפית חמאה במחבת קטנה מעל להבה נמוכה, ומטגנים את פרוסת החלה השנייה עד שצדה התחתון חום־זהוב. מניחים את פרוסת החלה המטוגנת - הצד המטוגן כלפי מעלה - על פרוסת החלה המכוסה בחמד. מהדקים קלות.

  • 03.

    מוסיפים למחבת עוד חצי כפית חמאה. מניחים את כריך החמד במחבת - הפרוסה המטוגנת למעלה - מכסים ומטגנים מעל להבה נמוכה מאוד במשך דקה או שתיים, עד שצדו התחתון של הכריך חום־זהוב והגבינה נמסה ומתחילה לנזול מהצדדים. מוציאים את הכריך לצלחת הגשה וחוצים.

  • 04.

    מטפטפים חומץ בלסמי על רבעי התותים, ומסדרים אותם על חצאי הטוסט. מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(3)