מיני לַפִּיוֹשְקָה - פיתות ממולאות גבינה בסגנון קווקזי | השף הלבן

מיני לַפִּיוֹשְקָה – פיתות ממולאות גבינה בסגנון קווקזי

בלי התפחה ובלי תנור מיני פיתות ממולאות גבינות ועטופות בשמן זית ועשבי תיבול.

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מיני לַפִּיוֹשְקָה- פיתות ממולאות גבינה בסגנון קווקזי
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל8-10 מנות:

לבצק:
  • 250 גרם יוגורט ביו 3% תנובה
  • 3 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף חומץ
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • מעט מים לפי הצורך, אם הבצק יבש מעט
למילוי:
  • 1 שקית גבינת כנען 500 גרם תנובה
  • ½ כוס שמיר קצוץ
  • שן שום כתושה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל
  • 1 פלח קשקבל גלעד COLLECTION
להגשה:
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 3 כפות שמיר קצוץ דק מאוד
  • כפית שום גבישי

הוראות הכנה:

  • 01.

    במיקסר עם וו לישה/ ידנית לשים היטב את כל מרכיבי הבצק לבצק גמיש.

  • 02.

    מניחים מכוסה כ־20 דקות בטמפ' החדר.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    בקערה מגררים פלח קשקבל, מוסיפים אליו את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב.

  • 04.

    מחלקים את הבצק ל־10-8 חלקים ומרדדים על משטח מקומח לעיגול בעובי 1 ס"מ.

  • 05.

    מניחים מהמלית בנדיבות וסוגרים את הבצק מעל המלית, משטחים מעט על משטח מקומח את הבצק בעזרת מערוך ללחם שטוח - פיתה.

  • 06.

    מחממים מחבת נון־סטיק וקולים את הפיתה 5-4 דקות מכל צד.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 07.

    מברישים בחמאה מומסת מתובלת ועורמים אותן אחת על השנייה.

הכנת? כאן מדרגים
(5)