ביסוני בצק עלים במילוי נפוליאון וסלמון מעושן
ביס בצק עלים, גבינת שמנת וסלמון מעושן בדיוק כמו של בית מלון פריזאי!
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: רחלי קרוט
עיצוב: רחלי קרוט
המרכיבים ל20 ביסונים:
- 1 חבילה בצק עלים מעדנות (פרווה או חמאה)
- 1 ביצה L טרופה – להברשה
- מעט שומשום
- 1 גביע גבינת נפוליאון 16 או 25%
- 150 גרם סלמון מעושן
- 1-2 מלפפונים
- מעט עלי שמיר – לא חובה
הוראות הכנה:
-
01.
פותחים את יריעת הבצק על השיש ומקפלים לחצי.
-
02.
בעזרת סף של כוס או קורצן קורצים עיגולים מהבצק בקוטר 4-5 ס"מ.
-
03.
מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית תנור עם נייר אפייה. מברישים מעל בביצה ומפזרים שומשום בנדיבות.
-
04.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-30 דקות או עד שעיגולי הבצק זהובים.
טיימר מופעל
-
05.
חוצים את עיגולי הבצק לחצי (הם כבר יפתחו באמצע כמעט לבד) וממלאים בגבינת נפוליאון ובסלמון מעושן.
-
06.
חותכים את המלפפון לפרוסות דקות ומניחים בפנים.
-
07.
מוסיפים מעט שמיר, סוגרים ומגישים בטמפרטורת החדר.
הידעת?
*ניתן למלא את ביסוני הבצק בסלט ביצים, בגבינות ובכל מילוי שאוהבים.
הכנת? כאן מדרגים