מתכון מרק פטריות וחלב קוקוס | השף הלבן

מרק פטריות וחלב קוקוס

מנות מרק אישיות מעוטרות לאירוח מושלם

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק פטריות וחלב קוקוס

המרכיבים ל 10 מנות:

1 כפית קמח
  • חלב תנובה
  • אגוז מוסקט
  • 1 כוס חלב קוקוס (להשיג משומר ברשתות השיווק)
  • 1 ענף רוזמרין
  • חופן עלי מרווה טריים, קצוצים
  • 2 כפות קוביות קטנות מאוד של פלפל אדום
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 בצל סגול, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גזר בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1 מקל בינוני של סלרי אמריקאי
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון, חתוכות לרבעים
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 5 פטריות פורטובלו, חתוכות לרצועות
  • 2 פיטריות יער, חתוכות גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את קוביות הבצל לצבע שחום מעט.

  • 02.

    מוסיפים כף שמן זית ומוסיפים את קוביות הגזר, צולים כ-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים חצי כפית שום כתוש, קורט פלפל שחור גרוס, הסלרי והפטריות וצולים 3 דקות תוך ערבוב.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מוסיפים 1/4 כוס יין לבן ומאדים כ-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    מפזרים כפית של קמח ומערבבים.

  • 06.

    יוצקים כוס חלב קוקוס, ומוסיפים חלב תנובה בגובה 2 ס"מ מעל הפטריות. מוסיפים את ענף הרוזמרין, מערבבים ומרתיחים קלות.

  • 07.

    מבשלים 20 דקות תוך בחישה ברתיחה קלה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    מתבלים בחצי כפית מלח, קורט אגוז מוסקט וקוביות הפלפל האדום. אם חסר נוזל ניתן להוסיף מעט חלב.

  • 09.

    מערבבים ומבשלים ל5- דקות נוספות.

  • 10.

    מרחיקים את ענף הרוזמרין .

  • 11.

    מעל בוזקים עלי מרווה טריים קצוצים ומגישים חם בכוסיות קטנות ואישיות.

הכנת? כאן מדרגים
(272)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.