מתכון מרק פטריות וחלב קוקוס | השף הלבן

מרק פטריות וחלב קוקוס

מנות מרק אישיות מעוטרות לאירוח מושלם

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק פטריות וחלב קוקוס

המרכיבים ל10 מנות:

1 כפית קמח
  • חלב תנובה
  • אגוז מוסקט
  • 1 כוס חלב קוקוס (להשיג משומר ברשתות השיווק)
  • 1 ענף רוזמרין
  • חופן עלי מרווה טריים, קצוצים
  • 2 כפות קוביות קטנות מאוד של פלפל אדום
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 בצל סגול, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גזר בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1 מקל בינוני של סלרי אמריקאי
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון, חתוכות לרבעים
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 5 פטריות פורטובלו, חתוכות לרצועות
  • 2 פיטריות יער, חתוכות גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את קוביות הבצל לצבע שחום מעט.

  • 02.

    מוסיפים כף שמן זית ומוסיפים את קוביות הגזר, צולים כ-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים חצי כפית שום כתוש, קורט פלפל שחור גרוס, הסלרי והפטריות וצולים 3 דקות תוך ערבוב.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מוסיפים 1/4 כוס יין לבן ומאדים כ-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    מפזרים כפית של קמח ומערבבים.

  • 06.

    יוצקים כוס חלב קוקוס, ומוסיפים חלב תנובה בגובה 2 ס"מ מעל הפטריות. מוסיפים את ענף הרוזמרין, מערבבים ומרתיחים קלות.

  • 07.

    מבשלים 20 דקות תוך בחישה ברתיחה קלה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    מתבלים בחצי כפית מלח, קורט אגוז מוסקט וקוביות הפלפל האדום. אם חסר נוזל ניתן להוסיף מעט חלב.

  • 09.

    מערבבים ומבשלים ל5- דקות נוספות.

  • 10.

    מרחיקים את ענף הרוזמרין .

  • 11.

    מעל בוזקים עלי מרווה טריים קצוצים ומגישים חם בכוסיות קטנות ואישיות.

הכנת? כאן מדרגים
(272)