מרק פטריות וחלב קוקוס
מנות מרק אישיות מעוטרות לאירוח מושלם
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
1 כפית קמח
- חלב תנובה
- אגוז מוסקט
- 1 כוס חלב קוקוס (להשיג משומר ברשתות השיווק)
- 1 ענף רוזמרין
- חופן עלי מרווה טריים, קצוצים
- 2 כפות קוביות קטנות מאוד של פלפל אדום
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 בצל סגול, חתוך לקוביות קטנות
- 1 גזר בינוני, חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 כפית שום כתוש
- 1 מקל בינוני של סלרי אמריקאי
- 1 סלסלת פטריות שמפניון, חתוכות לרבעים
- 1/4 כוס יין לבן
- 5 פטריות פורטובלו, חתוכות לרצועות
- 2 פיטריות יער, חתוכות גס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את קוביות הבצל לצבע שחום מעט.
-
02.
מוסיפים כף שמן זית ומוסיפים את קוביות הגזר, צולים כ-3 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים חצי כפית שום כתוש, קורט פלפל שחור גרוס, הסלרי והפטריות וצולים 3 דקות תוך ערבוב.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים 1/4 כוס יין לבן ומאדים כ-2 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מפזרים כפית של קמח ומערבבים.
-
06.
יוצקים כוס חלב קוקוס, ומוסיפים חלב תנובה בגובה 2 ס"מ מעל הפטריות. מוסיפים את ענף הרוזמרין, מערבבים ומרתיחים קלות.
-
07.
מבשלים 20 דקות תוך בחישה ברתיחה קלה.
טיימר מופעל
-
08.
מתבלים בחצי כפית מלח, קורט אגוז מוסקט וקוביות הפלפל האדום. אם חסר נוזל ניתן להוסיף מעט חלב.
-
09.
מערבבים ומבשלים ל5- דקות נוספות.
-
10.
מרחיקים את ענף הרוזמרין .
-
11.
מעל בוזקים עלי מרווה טריים קצוצים ומגישים חם בכוסיות קטנות ואישיות.
הכנת? כאן מדרגים