פטטופיתה - פשטידת תפוחי אדמה וגבינה | השף הלבן

פטטופיתה – פשטידת תפוחי אדמה וגבינה

המרכיבים בסיסיים, כאלה שבדרך כלל יש בבית, אך השילוב בניהם – תפוחי אדמה וגבינות, נותן מאפה מעולה לארוחת ערב או לפיקניק

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פטטופיתה - פשטידת תפוחי אדמה וגבינה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 12:

  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/3 כוס חלב תנובה
  • 2 ביצים טרופות
  • מלח, פלפל
  • 1 ק"ג (כ-6 יחידות) תפוחי אדמה
  • 1 בצל קלוף
  • 100 גרם גבינת חמד 5% או 16% פיראוס
  • 100 גרם גבינה בולגרית 24% "פיראוס", מפוררת
  • 2 כפות אורגנו קצוץ
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20X30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את תפוחי האדמה כ 25 דקות עד שהם מתרככים אך לא רכים מאוד. מצננים עד שניתן לגעת בהם ומקלפים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 02.

    מגררים במגררת גסה את תפוחי האדמה הבצל והגבינות ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר המרכיבים.

  • 03.

    משמנים תבנית ומחממים תנור ל 200 מעלות. מעבירים את העיסה לתבנית ומחליקים את פניה. אופים כשעה עד שהמאפה שחום.

הכנת? כאן מדרגים
(10)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.